Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

BÉT

 

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. legfontosabb feladata, hogy átlátható és likvid piacot biztosítson a Magyarországon és a külföldön kibocsátott értékpapírok számára. A hazai pénz- és tőkepiac központi szereplőjeként a Tőzsde forrásbevonási lehetőséget nyújt a gazdasági élet szereplőinek, egyúttal hatékony befektetési lehetőségeket biztosít a befektetők számára. A kereslet és kínálat koncentrálásával nyilvános információt biztosít a kereskedett termékek áralakulásáról.

A Tőzsde aktív szerepet vállal a hazai lakosság és a vállalatok pénzügyi kultúrájának folyamatos fejlődésének elősegítésében.

A Tőzsde négy fő tevékenysége:

‏Kibocsátói szolgáltatások: Lehetővé teszik a gazdasági élet szereplői számára, hogy növekedésükhöz szükséges pénzügyi forrásokat a BÉT átlátható, hatékony és az Európai Unió normáinak megfelelően szabályozott piacain keresztül vonják be értékpapírok kibocsátása révén. A BÉT-en keresztül elérhető a dinamikusan növekvő hazai intézményi befektetői vagyon, a hazai lakossági megtakarítások. A Tőzsde hozzáférést biztosít a globális tőkepiac legfontosabb befektetői rétegeihez is.

‏Kereskedési szolgáltatások: A Tőzsde platformot biztosít a kereskedő cégek számára. A tőzsdei kereskedelemben jelenleg közel 40 hazai és külföldi brókercég vesz részt. A befektetők ezen szolgáltatók számára adhatnak megbízást a tőzsdei termékekre.

‏Piaci információk nyújtása: A Tőzsde azonnali és pontos információt nyújt a bevezetett értékpapírok kereskedési adatairól, valamint a kibocsátókat és szekciótagokat érintő hírekről. A kiterjedt adatértékesítő partnerhálózaton keresztül a piaci adatok mindenki számára hozzáférhetőek.

‏Befektetési termékek fejlesztése: A BÉT kereskedési lehetőséget biztosít a pénzügyi innovációk számára, valamint széles és folyamatosan bővülő termékpalettát kínál a határidős és opciós piacok befektetőinek. A Tőzsde által számolt indexekre, egyedirészvényekre, devizákra, kamattermékekre és árupiaci termékekre szóló határidős és opciós termékek a fedezeti lehetőséget vagy a tőkeáttételt kereső befektetők számára állnak rendelkezésre.

A Tőzsde célja, hogy a magyar értékpapírok elsődleges kereskedési helyeként pénzügyi központtá váljon, valamint sikeresen vegyen részt a kibocsátókért folyó versenyben. Ezt ügyfélorientált működéssel, a szolgáltatások folyamatos fejlesztésével, valamint hatékony technológiai megoldások alkalmazásával éri el.

 

Weboldal: http://bet.hu/

Kapcsolat:

Budapesti értéktőzsde Zrt.
Cím: 1364 Budapest,

Pf. 24.
Telefon: +36 (1) 429 6700
Fax: +36 (1) 429 6800
E-mail: info@bse.hu