Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Biofilter

 

A BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. egy bioenergetikai szektorban tevékenykedő környezetvédelmi szociális vállalat. 1990-ben alakult, mára már országos begyűjtési és nemzetközi feldolgozói hálózattal rendelkezik.

A bioenergia szektor működési elve, hogy olyan alternatív energiákat állítson elő, amely kiváltja a klasszikus véges fosszilis és veszélyes atomenergiákat, folyamatos fenntartható fejlődést biztosítva. Ilyen energiák például a nap-, a víz-, a szélenergia, illetve az első generációs növényi energiák hasznosítása.

Kiemelt prioritást élvez a másodlagos alapanyagokból, hulladékokból történő energia előállítás. Vállalatunk ezen szegmens szakértője, szorosan együttműködve a Fővárosi Csatornázási Művekkel, Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt-vel és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével.

Vállalatunk fő profilja a bioenergia szektor másodgenerációs, szerves alapanyag ellátásaaz általa begyűjtött hulladékok komplex inverz logisztikai folyamatának megvalósításával. Ahasznált sütőolaj begyűjtése, feldolgozása és a tisztított növényi olajok importja biztosítja a magyarországi és a környező országokbeli biodízel üzemek alapanyag ellátását.

HoReCa és FMCG területről való élelmiszerhulladékok és lejárt fogyaszthatóságú hulladékok, illetve a forgalomba nem hozható állati és növényi eredetű hulladékok begyűjtése, feldolgozása és szállítása a biogázt előállító üzemekbe.

2011-ben a vállalat profilbővítés céljából további hulladékok kezelését is megkezdte, így aBIOFILTER Zrt. a Magyarországon képződő szerves hulladékok 100%-át, a nem szerves, ill. veszélyes hulladékok 90%-át kezelni tudja, komplex hulladék feldolgozási szolgáltatást nyújtva partnereinek.

Tevékenységeink közé tartozik továbbá zsírok takarmányozási célra történő értékesítése, valamint tisztított növényi olajok és zsírok nagykereskedelme.

Tagjai vagyunk – Magyarországot képviselve – annak a Belgiumban székelő, 600 taggal rendelkező szervezetnek, amely az Európai Uniós tagállamok környezetvédelmi vállalkozásait tömöríti.

Eddigi európai együttműködéseinkre alapozva elmondható, hogy Európában kevés aBIOFILTER Zrt-hez hasonló komplex rendszer működik. Nem kizárólag a begyűjtő rendszer, de az ehhez kapcsolódó adminisztratív háttér is minta értékű. Felkérésre tartottunk már előadásokat Hollandiában és Belgiumban is az általunk felhasznált módszerekről.

 

Weboldal: http://biofilter.hu/

Kapcsolat:
Biofilter Környezetvédelmi Zrt.

Cím: 2045 Törökbálint,

Kinizsi út 15.
Telefon: 06 (23) 511 500

Fax: 06 (23) 511 509
E-mail:  info@biofilter.hu