Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Dreher

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Dreher Sörgyárak Zrt. a több mint másfél évszázados sörgyártói tapasztalata, a technológiai fejlesztései, és a széles körű fogyasztói igényeket kielégítő, kitűnő márkái révén a magyar sörpiac meghatározó szereplője. A hazai söripar alapítójához méltó módon a Dreher üzletvitelét és valamennyi tevékenységét a minőség iránti elkötelezettség, a tiszta piaci versenyszellem, a környezettel való harmonikus egység és a társadalmi felelősségvállalás alapelvei jellemzik.
A Dreher Zrt. a magyar fogyasztók igényeinek kielégítésére kiváló hazai és nemzetközi márkákat kínál. A cég piacvezető* prémium márkája a Dreher, melynek tagjai: a karakteres ízű Dreher Classic, a Dreher Bak barna sörkülönlegesség, valamint az alkoholmentes Dreher 24. A selymes ízű Arany Ászok  a 3. legnagyobb a piacon, melynek  Alkoholmentes verziója is kapható. A márka legújabb tagja az Arany Ászok Félbarna. A Kőbányai minőséget képvisel a gazdaságos árú sörök kategóriájában. A vállalat forgalmazza a világszerte népszerű Pilsner Urquellt, az eredeti pilzenit, és az egyedi filter technológiának köszönhetően könnyed, frissítő ízű Miller Genuine Draft márkát. Licenc alapján készül a cseh Kozel, valamint a több száz éves múltra visszatekintő, Hofbräu München, míg a HB Búzasör egyenesen a német sörgyárból érkezik.  

A Dreher sörgyár termékeinek egyedülálló aromáját mesterséges adalékanyag hozzáadása nélkül, kizárólag válogatott alapanyagok, és védett forrásmajori kutakból származó, kristálytiszta víz felhasználásával, valamint az évtizedek alatt tökéletesített gyártási technológia alkalmazásával éri el. A cég söreinek állandó ízminőségét az iparágban egyedülálló műszeres felszereltséggel rendelkező analitikai laboratóriumi vizsgálatok, valamint a folyamatos képzésben részesülő érzékszervi bíráló szakemberek garantálják. A SABMiller az európai régióban tevékenykedő sörgyárai számára a Dreher Zrt. analitikai laboratóriumát jelölte ki vizsgálati központjává.

A Dreher Sörgyár termékeinek kiemelkedő minőségét nemzetközi és hazai szakemberek is rendszeresen megerősítik különböző versenyeken. A vállalat 1980 óta részt vesz termékeivel a Monde Selection megmérettetésen. Ez idő alatt - az idei eredményekkel együtt - összesen 65 éremből álló gyűjteményre tett szert, melyek között 48 arany, 13 ezüst és 4 bronz medalion található.  A Dreher Bak és az Arany Ászok söröket a világ legjobbjai között tartják számon a Sörszakma "Oszkár" Gáláján a Nemzetközi Söripari Nagydíjon (Brewing Industry International Award) elért előkelő helyezésük alapján.

A Dreher Sörgyárak Zrt. felelős nagyvállalatként a fenntartható fejlődés alapelvei szerint működik. A Dreher Sörgyárak Zrt. törekszik arra, hogy harmonikus egységben működjön környezetével. A magyarországi söripari cégek közül elsőként vezette be az ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszert, melyet szintén elsőként integrált az ISO 9001:2000 alapján kialakított minőségirányítási, valamint az élelmiszerbiztonságot garantáló HACCP rendszerekkel.

Energiafelhasználást csökkentő technológiai fejlesztései elismeréseként a Dreher Sörgyárak 2009. december 3-án, a Hungarian Business Leaders Forum által meghirdetett „Üzleti Élet a Környezetért" pályázaton, második díjat vehetett át. A vállalat a környezetvédelemért tett erőfeszítéseiért 2003-ban Megtakarítás Díjat, 2004-ben pedig a Közép-európai Környezeti Jelentés Díjat, az ún. „Zöld Béka" díjat nyert.

A Dreher Sörgyárak Zrt. társadalmi szerepvállalásában fontos szerepet kap a tehetséges, jövőjüket átgondoltan és kitartóan építő fiatalok segítése. Ennek szellemében indította el a cég 2006. októberében „A jövő fiatal vállalkozója" programot, mellyel a vállalkozásbarát szemléletmód kialakulását kívánja ösztönözni.

A vállalat kiemelten kezeli a felelős alkoholfogyasztás kérdését. Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok közreműködésével 2008-ban indította el Felelős Alkoholfogyasztás Programját, mely a társadalmi párbeszéd ösztönzését és az érdemi tájékoztatást tűzte ki céljául. A program keretében 2009 januárjában elindított www.alkohol.info.hu informatív honlap az egyéni felelősség hangsúlyozásával hiteles és sokrétű információkat nyújt a látogatók számára.

A cég kiemelt figyelmet fordít a helyi társadalmi szervezetek és közösségek segítésére. A vállalat főtámogatóként anyagilag segíti a X. kerület hátrányos helyzetű családjait felkaroló Kőbányai Családokért Alapítvány tevékenységét.

A vállalat kereskedelmi partnerei számára ügyfélközpontú, az iparágon belül egyedülálló technikai színvonalú, teljes körű szolgáltatást biztosít minden értékesítési csatornában. A cég, a magas színvonalú telesales és ügyfélszolgálattal, hatékony disztribúcióval, szakszerviz hálózattal, egyedi hűtő és csapoló berendezésekkel, valamint kiváló értékesítési szakembergárdával segíti kereskedelmi partnerei munkáját.

A SABMiller leányvállalataként a Dreher Zrt. működését az anyacég legszigorúbb szakmai és etikai irányelveit követve, a magyar és Európai Uniós jogszabályokkal a legmesszebbmenőkig összhangban valósítja meg. 

Az egykori Dreher tulajdont 1993-ban vásárolta meg a South African Breweries (SAB) csoport, amely 2002-ben az amerikai Miller Brewing Company részvényeinek megvásárlásával SABMiller néven egyesült. Dél-Afrikából indulva a SABMiller a világ második legnagyobb sörgyártó vállalatává nőtte ki magát, amely jelenleg sörgyárai, valamint szállítói szerződések révén 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A londoni és a johannesburgi értékpapírtőzsdén jegyzett SABMiller plc. nemzetközi márkaportfoliója olyan nagy múltú, kiváló márkákat kínál, mint a Pilsner Urquell, a Peroni Nastro Azzurro, aMiller Genuine Draft, és a Grolsch.

 

Weboldal: http://www.dreher.hu/

Kapcsolat:

Dreher Sörgyárak Zrt.

Cím: 1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.
Telefon: +36 (1) 432 9700

E-mail: info@dreher.hu