Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Electrolux Lehel

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

Az Electrolux csoport a világkonyhai, fürdőszobai, tisztító- és szabadtéri eszközöket gyártó vállalata. Minden évben több mint 150 országban, több mint 40 millió Electrolux terméket vásárolnak az egyéni, illetve a professzionális fogyasztók. A vállalat az átgondolt design alkalmazója, tehát a vevők valós igényeinek és véleményének beható tanulmányozásával alakítja ki innovatív termékeit.
Termékpalettáján megtalálhatók a hűtőszekrények, mosógépek, mosogatógépek, porszívók, tűzhelyek és még sok más háztartási gép, amelyek jelentősen megkönnyítik a háztartások mindennapi életét. Az Electrolux csoporthoz tartoznak az olyan világhírű márkák, mint az Electrolux, az AEG-Electrolux, a Zanussi, a Frigidaire és az Eureka. 2005-ben a világon összesen 100 milliárd svéd korona volt a cégcsoport forgalma, alkalmazottainak száma pedig 57 ezer fõ.
Az Electrolux 15 éve van jelen hazánkban. A másfél évtizedes sikertörténetet november 30-án Jászberényben sajtótájékoztatóval ünnepelte a társaság, melyen Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter is részt vett és beszédet mondott. 

Az Electrolux Lehel Kft. Magyarország egyik legnagyobb iparvállalata, meghatározó szerepe van az ország gazdasági életében. Az Electrolux jelenleg összesen 4.340 embert foglalkoztat Magyarországon. A nyíregyházi hűtőszekrénygyárban 1487, a jászberényi hűtőszekrény,- fagyasztóláda illetve porszívógyárban, pedig 2763, Budapesten pedig 90 fő dolgozik. 1991-ben az Electrolux Lehel évente 500.000 terméket állított elő Jászberényben, ma a két magyar létesítményben évente több mint ötmillió termék készül.

Az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója, Takács János ünnepi beszédében elmondta:
„Az Electrolux világszerte 40 millió terméket állít elő, melyből minden nyolcadik termék magyar gyárakból kerül ki. Az Electrolux, azon túl, hogy az észak-magyarországi régió legnagyobb munkaadója, jelentősen hozzájárul a hazai gazdaság fejlődéséhez azzal, hogy hatékony beszállítói hálózatot épített ki, és a magyar beszállítók közül az Electrolux Lehel Kft. segítségével már többen a vállalat páneurópai beszállító hálózatának is részévé váltak”
Lars Göran Johansson az Electrolux alelnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta: 
„Az Electrolux magyarországi működésének sikere többek között az áruk, vállalatok, emberek, termékek és ötletek szabad áramlásának köszönhető, melynek eredményeként a vásárlóinkat olcsóbb és jobb termékekkel látjuk el”.

Az Electrolux magyarországi környezetvédelmi teljesítményéről elismerően szól a Corvinus és kiemeli, hogy „az Electrolux a környezetvédelem terén referenciaként szolgálhat”. A munkacsoport szerint az alkalmazott magas szintű környezetkezelési eszközök és a környezetvédelmi elkötelezettség tekintetében „az Electrolux jobban teljesít a magyar vállalatok átlagánál”. Az Electrolux Lehel „környezetvédelmi stratégiáját tekintve kiváló és iránymutató vállalat”-nak titulálva a szerzők kijelentik, hogy a vállalat „több területen is tett környezetvédelmi lépéseket” és ezzel Magyarországon a „zöld” vállalatok élcsoportjába tartozik. A gyártás minden területén a környezetkímélő megoldásokat keresi és részesíti előnyben az Electrolux Lehel Kft. Az Electrolux alulfagyasztós kombi hűtőszekrények családelvű szállítási, fogyasztói csomagolásának megújításánál jelentős fejlesztéseket sikerült elérni. A csomagolási hulladék jelentősen terheli a környezetet ezért az alapelv, hogy csak a feltétlenül szükséges és elégséges csomagolóanyagot alkalmazzák. Az új csomagolások fejlesztésével és bevezetésével jelentősen sikerült csökkenteni a felhasznált csomagolóanyag mennyiségét és így minden anyagféleségben kisebb a kibocsátás. A jelentős anyagmegtakarítás jóvoltából csökkent a termékdíj mértéke. A habosított polisztirol (EPS) éves szinten 420 tonnával kevesebb. A zsugorfólia zsugorítási paramétereinek módosításával valamint a fóliavastagság csökkentésével 140 tonnával kevesebb szükséges ugyanakkora éves darabszám esetén. A csomagolás elemei kicsomagoláskor könnyen szétválaszthatók, tehát a szelektív hulladékgyűjtés könnyen megoldható. A csomagolás teljes mértékben újrahasznosítható (recycling EN 13430), elégethető (energy recovery EN 13431). Megfelel a Magyar és Európai Uniós környezetvédelmi törvényeknek, direktíváknak, előírásoknak. A csomagolás alja – a habosított polisztirolból kialakított csomagolótálca- a gyártósoron szerelőtálcaként is, funkcionál. A csomagolás felépítése modulrendszerű, a tömegtermelésből eredően egyszerű összeállítani, az alkatrészek pontosan illeszkednek. A csomagolás családelvű, tehát a 4-féle alapmérethez és különböző kivitelű és felszereltségű készülékekhez is ugyanazok az alkatrészek használhatók.

 

Weboldal: http://www.electrolux.hu/

Kapcsolat:

Electrolux Lehel Kft.
Cím: 5100 Jászberény Fémnyomó út 1.

Telefon: +36 (57) 415 999