Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Fixfogsor

 
Sok idős magyar páciens kereste meg a Fixfogsor® Rendelőt azzal, hogy adjuk vissza fogsoruk stabilitását és eredeti rágóképességüket, de vagy nem volt hozzá elegendő állcsontjuk vagy nem volt meg a hagyományos fogbeültetéses fogpótláshoz szükséges anyagi fedezet. Ezen páciensek számára kiváló megoldás a rendelő specialitása, a saját fejlesztésű Stabile1 implantátumokkal történő FIXFOGSOR® Protézisrögzítés.
 
A megoldás alapötlete külföldről származik, de a kizárólagosan erre a kezeléstípusra szakosodott fogászati rendelő koncepciójának a kidolgozása és megvalósítása a Fixfogsor® Rendelő érdeme. A miniimplantációs eljárást Dr. Szabó László, a Fixfogsor Rendelő alapító igazgatója, protézisrögzítési specialista Svájcban ismerte meg. Akkoriban ez a módszer nem igazán volt elterjedt a fogorvosok körében, pedig kiválóan működik és hosszabb távon is kiválóak az eredmények. Hazatérve hamarosan leszerződött az egyik implantátumokat gyártó és forgalmazó céggel. A rögzítéshez használt és alkalmazott speciális Stabile1 implantátumok továbbfejlesztése a Fixfogsor® Rendelő és a gyártó cég közös  munkájának a gyümölcse. 
A Fixfogsor® Rendelő által fejlesztett Stabile1 miniimplantátum rendszer az alkalmazott eljárás alapköve.
A FIXFOGSOR® Protézisrögzítés lényege néhány apró, saját fejlesztésű titán implantátum (STABILE1), amelyeket közvetlenül az ínyen keresztül, fájdalom nélkül illesztenek az állcsontba. Alsó fogsor rögzítése esetén 4 darabot, felső fogsor esetén 6 darabot ültetnek be. Az implantátumokra protézis készül. A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe beépített fém patentek gondoskodnak, az implantátum gömbformájú vége ezekbe pattan bele a felhelyezésnél. Ez biztosítja, hogy a műfogsor stabil, véletlen elmozdulása kizárt.
 
Az óriási szakmai tapasztalat felhalmozását és az innovatív fejlesztéseket a fogsorrögzítés területén a lakosság körében egyre növekvő érdeklődés, ezáltal pedig a rendkívül magas esetszám segítette elő. A rendelő a miniimplantátumok legnagyobb felhasználójává vált Magyarországon, melyet a közel 4000 sikeres beavatkozás fémjelez. 
 
A FIXFOGSOR® márka és a rendelő alkalmazott eljárása az elmúlt években számos Díjat kapott, mely azt jelzi, hogy munkájukkal jó úton járnak (MagyarBrands, MTA Délalföldi Régió Innovációs Díj II. helyezés, Érték és Minőség Nagydíj, Mestermunka Díj, Év kiváló rendelője Díj).
 
„Feladatunkká vált, hogy megismertessük a lakossággal az egyszerű, kíméletes és megfizethető módját a műfogsorok stabilizálásának. Hisszük, hogy a stabil fogsor mindenkinek jár! Valljuk, hogy a fogászati kezelések közül a páciensek életminőségében az okozza a legnagyobb változást, ha hirtelen megszüntetjük a kivehető fogsorokkal gyakran együtt járó mindenféle stabilitási problémát.” emelte ki Dr. Szabó László, a Fixfogsor® Rendelő alapító igazgatója.
 
Weboldal: http://www.fixfogsorinfo.hu/
 
Kapcsolat: (06 1) 9000 695
 
E-mail: info@mufogsorrogzites.hu
 
Fixfogsor® Rendelők:
1132 Budapest, XIII. ker., Kádár utca 9-11. földszint; 
6000 Kecskemét, Temes tér 10.