Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Fonyódi

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

Magyarország a rómaiak óta híres aquakultúrájának egyik újabb elemére bukkantak annak a geológiakutatásnak alkalmával, amelyhez Fonyód határában 1957. július 1.-én láttak hozzá. A kőzetrétegek között több vízadó réteget, földalatti forrást is felfedeztek, amelyek különböző mennyiségben tartalmaznak nyomelemeket és ásványi anyagokat. A kutatások lezárását követően a szakemberek a felfedezett értékes vízkészlet palackozása mellett döntöttek. A nagy volumenű beruházások eredményeként a 60-as évek közepén megkezdte működését az első Fonyódi palackozóüzem. A Fonyódi 1972-ben elnyerte a Kiváló Áruk Fóruma védjegy-címet, és tisztasága miatt a hatóságok még a kismamák és a csecsemők számára is fogyasztásra ajánlották. Szintén itt készült a korszak egyik legendás üdítőitala, a Bambi is.

1995

A termelés bővítéséhez új kutak létesültek, és teljesen új palackozócsarnok épült. A nagyberuházás során modern palackfúvó és palacköntő gépek álltak üzembe, amelyek az azóta tartó fejlesztésekkel együtt világszínvonalon biztosítják a termelés biztonságát, az ásványvíztermékek minőségét és tisztaságát. Az említett beruházások azonban óriási terhet róttak a társaságra, amely a rendkívül élessé váló piaci küzdelemben hátrányos helyzetbe került.

1998

A céget új tulajdonosi csoport vette át, és az általuk hozott friss tőke elősegítette a termékportfolió megújítását, illetve a termékek piacra juttatását.

2005

A Fonyódi Ásványvíz Kft. már nem csak a Fonyódi forrás- és ásványvizeket forgalmazza, hanem a kétszeres világdíjas Jana ásványvizet is. 

2009

A Fonyódi forrásvíz elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. Míves védjegye minden palackon jelzi, hogy a Fonyódi márka iránti bizalom jogos és töretlen.

2010

A Fonyódi Ásványvíz Kft. újabb sikereket ért el: az ízesített Fonyódi Fresh & Light termékcsaládja is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat.

 

Weboldal: http://www.fonyodi.hu/

Kapcsolat:

Fonyódi Ásványvíz Kft.

Cím: H-8640 Fonyód, Bézsenyi u. 1.
Telefon: +36 (85) 361 266
Fax: +36 (85) 361 607
E-mail: fonyod@fonyodi.hu