Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Fővárosi Vízművek

 

A Fővárosi Vízművek Zrt. a főváros és a hozzá tartozó agglomeráció területén ivóvíz- és iparivíz-szolgáltatási, továbbá ivóvízátadási tevékenységet végez. Rendszerünkből a fővároshoz tartozó agglomeráció több mint 20 településének adunk át ivóvizet.

Jelenleg több mint 740 ivóvíztermelő kút működik a Szentendrei-szigeten, a Csepel-szigeten, a Margitszigeten, továbbá a Duna bal és jobb partján, amelyek közel egymillió köbméter ivóvíz továbbítását teszik lehetővé. Vezetékeink 5100 kilométer hosszan hálózzák be a várost.

Társaságunk 2003-ig – a magyarországi gyakorlattól eltérően – csak ivóvíz-kitermeléssel és -szolgáltatással foglalkozott. 2004 óta a társaság szolgáltatásainak köre bővült, a Fővárosi Vízművek leányvállalatain keresztül víz- és szennyvíz-szolgáltatást is végez az agglomerációs területeken

Egy közel 145 éves cég rövid bemutatkozását olvashatja a következő oldalakon. Hivatásunk szolgálat: 2 millió honfitársunkat látjuk el a nap minden percében egészséges ivóvízzel. Az ivóvíz speciális élelmiszer, és megléte alapvető feltétele életünknek.

Az ivóvíz olyan természeti kincs, amely szűkösen áll rendelkezésre bolygónkon. A jövő század háborúit - okos megoldás hiányában - valószínűleg éppen ezért fogják vívni. A tiszta víz ugyanis jelenleg mással nem helyettesíthető életelem.

Unokáink és az ő unokáik életfeltételeit meghatározó vízkincsre felügyelnünk kell. Eközben 58 milliárd forintnyi vagyonnal kell gazdálkodnunk úgy, hogy a mostani és leendő ügyfeleink is azt érezzék: ez a cég az ő elégedettségükért dolgozik.

 

Weboldal: http://vizmuvek.hu

Kapcsolat:
Fővárosi Vízművek Zrt.

Cím: 1134 Budapest, Váci út 23-27.
Telefon: (06 1) 465 2400
Fax: (06 1) 465 2961
E-mail: vizvonal@vizmuvek.hu