Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Gundel

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

Gundel Károly 1910-ben nyitotta meg éttermét a Városligetben, amely rövidesen a magyar politikusok,  gazdasági vezetők és a polgári középréteg kedvelt találkozóhelyévé vált. Sikk volt a Gundelbe járni, ahol művészek, sportolók, írók és más hírességek voltak a törzsvendégek.

A Gundel két dolognak köszönhette népszerűségét: az utánozhatatlan vendégszeretetének és  az utolérhetetlen konyhájának. Ez a zseniális Gundel Károlynak volt köszönhető, aki a XX. század első évtizedeiben ösztönös érzékkel újította meg az addig zabolátlan magyar konyhát, ötvözve annak eredeti ízeit a francia konyha finomságaival, és alkalmazva a modern konyhai technológiákat.

Áldásos tevékenységének hála, a magyar konyha felkerült a világ gasztronómiai térképére. Az 1939-es New York-i világkiállítás Gundel étterméről azt írta a New York Times, hogy többet tett Magyarország népszerűsítéséért, mint egy hajórakomány idegenforgalmi prospektus. A Gundel ma is büszkén őrzi hagyományait és azt a gasztronómiai színvonalat, amely méltán tette Magyarország legismertebb éttermévé. Minden törekvésünk, hogy megtartsuk Gundel Károly gondolatát, mely szerint a "Gundel nem luxus, hanem minőség".

A Gundel-ház minden éttermében a legkiválóbb alapanyagokból készítjük az ételeket a legmodernebb konyhatechnológia segítségével. Felszolgálóink nem csupán teljesítik az Ön rendelését, hanem az Ön házigazdái is a nálunk töltött idő alatt. Bármilyen kéréssel is fordul hozzájuk, készséggel teljesítik azt. Reméljük, hogy a Ház történelmi falai, a legkiválóbb magyar mesterek festményeinek társasága és a művészi színvonalú élőzene olyan hangulatot teremtenek, amelyek sokáig emlékezetessé teszik látogatását. Mindezt a teljes diszkréció és biztonság körülményei között élvezheti társaságával együtt.

Az étterem mellett várjuk Önt és társaságát a Gundel-ház különtermeiben, a Gundel kávézóban és teraszon, a Bagolyvár étteremben, az állatkerti Gundel teraszon és egész nyáron a nagy Gundel kertben is.


Weboldal: http://www.gundel.hu/
Kapcsolat:
Gundel Kft.
Cím: 1146 Budapest  Gundel Károly út 4.
Telefon: +36 (1) 468 4040

E-mail: info@gundel.hu