Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Hilltop

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

Vállalkozásunkat 1991-ben alapította Keresztury Éva, Török Imre, Storcz Judit és Kamocsay Ákos. Ma is ők alkotják a Hilltop Neszmély Zrt. vezetését, együtt dolgozva a már majdnem 150 fősre bővült munkatársi gárdával.

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.

Első sikereink rövid idő alatt születtek meg, a fokozatosan bővülő angliai piacon üde, gyümölcsös ízű boraink igen kedvező fogadtatásban részesültek. Értékesítésünket fokozatosan növelve az Angliába exportált palackozott borok legnagyobb magyar termelőjévé nőttük ki magunkat: évente 6 millió palack Hilltop Neszmély márkajelzésű bort vásárolnak a szigetlakók.

Az export mellett természetesen a hazai piacon is dinamikusan növekszünk, 2010-ben mintegy 900.000 palack bort adtunk el itthon. Boraink megtalálhatók a jelentősebb áruházláncok és borszaküzletek polcain éppúgy, mint több szállodában és az elegánsabb éttermekben.

Az elmúlt évek során a világ legfontosabb borversenyein termékeinket érmek tucatjaival tüntették ki. Kamocsay Ákos főborászunknak 1997-ben Nagy-Britanniában az "Év borásza", 1999-ben Magyarországon az "Év bortermelője" címet ítélték oda. 2004-ben elnyertük az "Év pincészete" és a "Magyarország Kiváló Pincészete" címet.

Hitvallásunk a részletek tisztelete és kíméletlen igényesség valamennyiünkkel szemben. Célunk a magyar bor és ezen belül a neszmélyi borvidék hírnevének feltámasztása és tovább erősítése határainkon innen és túl.

 

Weboldal: http://www.hilltop.hu/

Kapcsolat:

Hilltop Neszmély Zrt.

Cím:  2544 Neszmély, Melegeshegy Pf. 5.
Telefon: +36 (34) 550 450

Fax: +36 (34) 550 451
E-mail:  info@hilltop.hu