Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Koronás Cukor

 

A márka rövid bemutatása és története

Magyarország legnépszerűbb cukormárkája a Koronás Cukor. A széles termékválasztékban mindenki megtalálja a kedvére való természetes édesítőt csaknem 15 éve. De honnan is ered a Koronás Cukor márkanév?

A hazai cukorgyártás meghonosítása 1830-ra tehető. A lakosság cukorellátását az 1800-as évek közepén csaknem 65 cukorgyár (cukorfőzde) biztosította. Az előállított termékek márkanév nélküli hagyományos kristálycukrok voltak. A II. világháború után már csak 12 cukorgyár maradt. Az 1900-as évek végétől a piac és a fogyasztók magatartása, igényei radikálisan megváltoztak, köszönhetően a média véleménybefolyásoló erejének. A gyártó cégek a piaci felmerések után megállapították, hogy eljött az idő az életünket és ételeinket édesítő termékek márkanévvel történő ellátására, illetve a termékválaszték bővítésére.

Az első Koronás Cukor márkanévvel ellátott csomagolt cukor 1996-ban gördült le a Magyar Cukor Zrt. Kaposvári, Ácsi és Petőházi Cukorgyárainak gyártósorairól. Ekkor még csak három alaptermék, a kristálycukor, a kockacukor és a porcukor kapta meg a márkanevet. A termékválaszték azonban hamarosan újabb Koronás családtaggal bővült, a sütőcukorral, majd ezt követte a finom kristályszemcséjű cukor és a befőzőcukor. Napjainkban már csaknem 20 féle Koronás Cukor termék közül választhatnak a fogyasztóink.

 

Weboldal: http://koronascukor.hu/

Kapcsolat:

Magyar Cukor Zrt.

Cím: 1112 Budapest,

Budaörsi út 161.
Telefon: +36 (1) 309 1106

Fax: +06 (1) 247 1143
E-mail: magyarcukor@agrana.com