Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Légli

A márka rövid bemutatása és története:

 

Ne siess! A Légli borok játékra hívnak: a Balaton és Somogyország találkozásánál, egy egyedülálló régió elbűvölő értékeit kínálják a felfedezni vágyónak. Érdemes hátra dőlni és közeli barátságot kötni velük. A Légli borokat jó inni – fogalmazzák meg sokan –, mert a gazdagság és a könnyedség egyszerre árad belőlük. Gazdagság és könnyedség, ami a borvidék és a Természet magabiztos ismeretén alapul. És a borok alkotójának lényéből fakad. Ez az a könnyedség, amely nem tűri a felesleges cicomákat, az erőltetett kísérletezést. Hűséges a Természethez, a dűlők szelleméhez. A Természet nem siet. Rád vár minden kortyban.
Szőlőterületeink Balatonboglár Borvidéken a Somogyi dombság Balaton közeli lankáin találhatóak. Somogy, amely a vármegyék közül elsőként kapott címert, pajzsán egy szőlőfürtöt tartó vitézi karral, már a római kortól jelentős szőlőtermesztéssel bírt. A változatos felszínű, védett, meleg domboldalakon, magas mész és agyagtartalmú lösztalajon, érett, zamatos, harmonikus borok teremnek. Célunk, hogy boraink a természetes értékek, mint gyümölcszamatok,savak, üdeség, és a tudatos, felelős emberi munka,mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek. Aki hozzánk betér annak ingerekben gazdag, izgalmas,természetes borokat, egyedi élményeket ígérünk. Bízunk abban, hogy vendégeink számára is nyilvánvaló lesz, milyen elvek, értékek alapján élünk, gondolkodunk, hogyan gazdálkodunk.
Légli Szőlőbirtokot 1989 – ben Légli Ottó alapította, 0,5 ha alapterületű szülői örökségre alapozva. A Családi Birtok mára már 33 ha szőlőültetvénnyel rendelkezik.  A Légli dűlők jellemzően 160 – 250 méter tengerszint feletti magasságban Szőlőskislak, Szőlősgyörök, Gyugy hegyközségekben találhatóak.

 

Weboldal: http://legliotto.hu/

Kapcsolat:

Légli Szőlő és Bortermelő Társaság

Cím: 8630 Balatonboglár,

Árpád u. 47.
Telefon: +36 (30) 550 87 17

E-mail: legli@enternet.hu