Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Nikecell

 

Elsőként, az EPS mellett a dryvit-rendszer is megjelent az üzem termékpalettáján. A folyamatos változások és korszerűsítések közepette, az igazi váltást az 1995-ben bekövetkezett privatizáció jelentette, amikor az immár NIKECELL Kft. tulajdonrészének 51 százalék, a német stratégiai befektetők tulajdonába került. A Schwenk Dammtechnik 2000-ben megvásárolta a NIKECELL Kft. 100 százalékos tulajdonrészét, így a cég egyedüli tulajdonosává vált.

A privatizációval még nagyobb lendületet kaptak a beruházások és a technológiai fejlesztések. Cégünk önálló működésének első évtizedében több mint 1800 millió forintot fordított fejlesztésre. A termelékenység, illetve a NIKECELL Kft. árbevétele – gyakorlatilag változatlan létszám mellett – tíz év alatt körülbelül ötszörösére nőtt és jelentősen bővült ebben az iparban kulcsfontosságú raktárkapacitásunk is.

A társaság ma mintegy 5500 négyzetméternyi zárt raktárterülettel, valamint 6000 négyzetméternyi gyártócsarnokkal rendelkezik. 2004-ben újabb két jelentős esemény következett be a vállalkozás életében. Stratégiai megfontolásokból megvásároltuk a balatonfűzfőivel azonos kapacitású és hasonló technológiai színvonalat képviselő tapolcai EPS üzemet és elindítottuk új, zöldmezős beruházásként megvalósult 670 négyzetméteres por alakú ragasztót gyártó üzemünket. Ezt áthelyezve, 2006-ban megépült a balatonfűzfőivel megegyező technológiájú és kapacitású Hajdúnánási gyár is, mellyel a keleti régió látható el hatékonyan áruval.

A dryvit rendszer sikerét jelzi, hogy felhasználásával az elmúlt évtizedekben több mint 21 millió négyzetméteren alakítottak ki tetszetős épület homlokzati felületeket Magyarországon.

A napjainkban évente több százezer köbméter NIKECELL-terméket és többezer tonna dryvit felületképző vakolatot előállító üzemünk, a kezdetektől fogva zavartalan kapcsolatokat ápol természeti, emberi környezetével egyaránt és ez remélhetőleg még hosszú évtizedekig így is marad.

 

Weboldal: //www.nikecell.hu/

Kapcsolat:
Nikecell Kft.

Cím: 8184 Fűzfőgyártelep, Pf.60.
Telefon: +36 (88) 596 200
Fax: +36 (88) 451 704
E-mail: nikecell@nikecell.hu