Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Opten

A 100%-ig magyar tulajdonú OPTEN Informatikai Kft., a hazai igényeket folyamatosan szem előtt tartva, fejlesztései és innovációi révén immár 1994 óta az üzleti és jogi információs piac meghatározó szereplője.

Cégünk filozófiája, hogy a gazdálkodó szervezetek döntés-előkészítését és - meghozatalát érdemi és megbízható gazdasági, marketing és jogi információkkal segítse annak érdekében, hogy azok még hatékonyabbá és sikeresebbé váljanak. Legyen szó akár egyedi igényű pénzintézetekről, nagyvállalatokról vagy költségvetési intézményekről, akár a KKV szektor cégeiről, könyvelőkről, könyvvizsgálókról vagy ügyvédekről szolgáltatásaink professzionális hátteret nyújtanak. A naprakész, pontos és minőségi adatokra épített rendszerek mindennapi használatával hatékonyan csökkenthető a pénzügyi kockázat, növelhető az árbevétel vagy éppen elérhetővé válnak európai uniós pályázati források.

A gazdasági válság kapcsán a banki hitelezés visszaszorult, ugyanakkor egyértelműen felértékelődött a „szállító finanszírozás”.
A szállító hitelezi a tőkét az egyre hosszabb fizetési határidejű számlák kapcsán, hitelezi az ÁFÁ-t, és sokszor hitelezi a vevőt a fizetési határidőn túl is a késedelmes pénzügyi teljesítésre várva. A csökkenő piac miatt sokan választották üzleti stratégiaként, hogy kis és kockázatos ügyfelek irányába nyitnak értékesítésükkel.
Azt mondják: „a vevők akkor tartoznak, ha a szállító engedi”. Be kell valljuk, ebben van némi igazság. Fontos azonban látni, hogy míg a kockázatelemzésből élő üzletágak (kereskedelmi bankok, lízing és faktoring cégek) magas kultúrával rendelkeznek a vevőminősítés folyamatosan fejlődő információs világában, sok vállalat nincs felkészülve megfelelően a megnövekedett kockázatok kezelésére. Legyen szó előminősítésről (cégdemográfiai, pénzügyi illetve fizetési tapasztalat alapján) vagy a meglevő partnerek folyamatos monitoringjáról, lépést kell tartani a változó gazdasági környezettel és az igénybe vehető megoldások ismeretével.
Az Opten Kft. 17 éves tapasztalatával és speciális rendszereivel segíti a kontrollált követelésmenedzsment folyamatokat és azt, hogy Önök hatékonyan csökkentsék a nemfizetésből származó veszteségeiket.

Cégünk folyamatos fejlesztései és innovációi kivívták számos szakmai fórum elismerését. Az OPTEN márka 2012-ben elnyerte a Business Superbrands díjat. A cég weboldala „Professzionális üzleti adatbázisok az informatikai rendszerek mögött” címmel 2011-ben megkapta a MATISZ Kiváló Magyar Tartalom címét. Az OPTEN – Kapcsolati Háló szolgáltatását 2010-ben az Invitel InnoMax pályázatán I. díjjal jutalmazták. E fejlesztés azóta majd a teljes pénzintézeti szektor kockázatelemzési módszerének meghatározó részévé vált.

Folyamatosan növekvő és fejlődő vállalkozásunk stabil hátteret biztosít a minőségi és kiszámítható szolgáltatások nyújtásához és az állandó innovációhoz. Ezen eredmények saját üzleti büszkeségünkön túl számunkra azt is jelentik, hogy a hazai piaci élet szereplői átlátják és elismerik az OPTEN Kft. által nyújtott információs szolgáltatások létjogosultságát, hasznát és szükségszerűségét.

Több ezer előfizetőnk használja elégedetten az általunk nyújtott információkat napi munkafolyamatai során. Ismerje meg szolgáltatásainkat és csatlakozzon Ön is elégedett előfizetőink táborához!

 

Weboldal: http://www.opten.hu/

Kapcsolat:
OPTEN Kft

Cím: 1142 Budapest,

Rákospatak utca 82.
Telefon: +36 (1) 222-3130,
Fax:+36 (1) 470-0750,
E-mail: opten@opten.hu