Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Révai

 

A Révai szakmai története 1869-ig nyúlik vissza, amikor a Révai testvérek megnyitották könyvkereskedésüket és kötészetüket Budapesten. A remek irodalmi érzékkel rendelkező testvérek könyvkiadással is foglalkoztak, megvásárolták Jókai Mór műveinek kiadási jogát, továbbá belefogtak legismertebb kiadvá-

nyuk, a Révai Nagylexikon kiadásába. A növekvő kiadó igényei hívták életre az új üzletágat, a nyomdát. A könyvesbolt és kiadó később állami céggé alakult, a nyomda pedig továbbra is folyamatosan, nagy sikerrel működött.

 

A rendszerváltást követően 1991-ben az angol Watmoughs-csoport többségi tulajdont szerzett a cégben, ezzel egy időben a nyomda a belvárosból Óbudára költözött, lehetőséget teremtve a rotációs géppark kialakítására.

1998-ban a nyomda új tulajdonosa a British Printing Company és a Watmoughs-csoport egyesülésével létrejövő Polestar-csoport lett, mely akkoriban Európa legnagyobb független nyomdaipari vállalatát jelentette.

2001 első félévében, akkor úttörőnek számító lépésként beüzemelésre került a CTP rendszer, 2002-ben elindítottuk az ország akkor legnagyobb, első 48 oldalas nyomógépét, egy KBA C618-as modellt, majd 6 évvel később, 2008 augusztusá-

ban 72 oldalas nyomógépünket, a KBA C818-at.

 

2011-ben a spanyol GED Capital magántőke befektetési társaság 100 százalék-

ban megvásárolta a Révait a Polestar-csoporttól. Ez volt a GED második közép-kelet-európai akvizíciója a nyomdaiparban.

 

Weboldal: http://revai-nyomda.hu/

Kapcsolat:
Révai Nyomda Kft.

Cím: 1037 Budapest,

Kunigunda útja 68.
Telefon: +36 (1) 387 9500
Fax: +36 (1) 250 3149
E-mail: info@revai-nyomda.hu