Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

TÁRKI

 

A TÁRKI 25 esztendeje van jelen a hazai és nemzetközi empirikus társadalomkutatásban. Kiemelt kutatási területei közé tartozik a társadalmi rétegződés és mobilitás, a munkaerőpiac, a jövedelmi eloszlás, a fogyasztás és életstílus, valamint a társadalmi attitűdök vizsgálata. Az utóbbi években egyre több európai összehasonlító kutatást végez az Európai Unió szervezetei és más megrendelők megbízásából. Eredményeit a Társadalmi riport és a Tárki Európai Társadalmi Jelentés mellett a www.tarki.hu oldalon illetve célzott publikációkban teszi közzé. 2007 óta a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt mellett a cégcsoporthoz tartozik a Kopint-Tárki Gazdaságkutató Zrt. és a Tárki-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Intézet Zrt is. Főbb tevékenységi területeink:

 

·       stratégiai tanácsadás kormányzati és üzleti ügyfelek számára,

·       mikroszimulációs adatbázis modellek fejlesztése (pl. az adó- és jóléti rendszer, a választási rendszer működésére)

·       felmérések és kutatásjelentések készítése gazdasági és társadalmi folyamatokról (megtakarítások, inflációs várakozások, stb)

·       társadalmi és politikai attitűdök, vélemények felmérése vállalati felmérések.

 

A TÁRKI Zrt. Adatfelvételi Osztálya országos kérdezőbiztosi hálózatot működtet, amellyel rendszeresen vizsgáljuk a lakosság, a háztartások, önkormányzatok és a vállalatok körülményeit, döntéseit, fogyasztói magatartását.

A TÁRKI Adatbank Magyarországon az egyetlen nyilvános társadalomkutatási adatarchívum, amely empirikus társadalomkutatási adatbázisokat, gyűjt, tárol és terjeszt digitálisan a hazai és nemzetközi kutatói és oktatói közösség körében.

Számos nemzetközi kutatási együttműködésben és szervezet munkájában veszünk részt. A TÁRKI az Adatbank révén tagja az IFDO-nak (International Federation of Data Organization), a CESSDÁ-nak (Council for European Social Science Data Archives), az észak-amerikai ICPSR-nek. Részt veszünk az ISSP (International Social Survey Program) nemzetközi kutatási programban. A Luxembourg Income Study a TÁRKI jövedelemfelvételeit használja adatbázisában. A TÁRKI cseh, lengyel partnereivel közösen megalapította a brüsszeli székhelyű CEORG-ot, amely Közép-Európában rendszeresen vizsgálja a közvéleményt.

 

 

Weboldal: http://www.tarki.hu/

Kapcsolat:
TÁRKI Social Research Institute

Cím: 11051 Budapest

Nádor u. 7.
Telefon: +36 (1) 309 7676
Fax: +36 (1) 309 7666
E-mail: tarki@tarki.hu