Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Vénusz

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Vénusz márkanév Magyarországon szinte fogalom, hiszen a különböző kiszerelésű napraforgó étolajok már 1952 óta vannak jelen a hazai piacon. A kezdő, fiatal háziasszonyok édesanyjuktól, nagymamájuktól tanulták a családi praktikákat, recepteket, melyek elkészítéséhez a Vénusz étolajat használták.  A népszerűség a generációkon átívelő minőségi terméknek köszönhető. 


A Vénusz termékekhez kapcsolódó színvilág, a napraforgó kedves szimbólumának mintái bár többféle kialakítással, de mindvégig fennmaradtak a termék címkéjén, csomagolásán. Ezzel is jelezve a hagyomány tiszteletét.

 

A Vénusz napraforgó étolaj a kezdetekben parafa dugóval lezárt üvegpalackban, később PVC palackban került forgalomba. Rövid ideig háromliteres "utántöltő" változatban is kapható volt. A környezet magasabb szintű védelme érdekében 1994-től a Vénusz étolajjal már PET palackokban találkozhattak a fogyasztók. 


A technológia is finomodott az évek során: a kémiai finomításról a kíméletesebb fizikai finomításra tértek át. A Vénusz márka 1997 óta szabadalmi oltalom alatt áll, 2001-ben megkapta a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. 


2010-ben a Progresszív Szakmai Díjak versenyén a Vénusz elnyerte az „Év kedvenc kiskereskedelmi élelmiszere” minősítést.

 

Weboldal: http://venusz.hu/

Kapcsolat:

Bunge Növényolajipari Zrt.

Cím: 1134 Budapest,

Váci út 33.
Telefon: +36 (1) 237-6400

Fax:  +36 (1) 239-9647

E-mail: info@bunge.hu