Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Ziegler

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Ziegler Kft. családi vállalkozás. Ostyagyártással Ziegler Tibor az 1950-es években kezdett el foglalkozni. 1970-ben Ziegler János kivált az akkori családi cégből és önálló vállalkozást kezdett. Először kézi gépeken készültek a különleges ízesítésű sajtos ostyák, melyeket a mai napig az akkori recept szerint készítünk. 1989-ben visszavásároltuk az 1948-ban államosított Ziegler Kenyérgyárat, melyet felújítottunk és ostyaüzemmé alakítottunk át.


1989-ig csak a magyar piacra szállítottunk ostyát, majd 1990-től lehetőségünk nyílt az exportálásra. 2001-ben a termelésünk már olyan szintre emelkedett, hogy a budapesti üzemünk keretei mellett nem tudtunk továbbfejlődni, így ostyaüzemünket átköltöztettük Zsámbékra.


Először kézi gépeken dolgoztunk, de 1980 óta már automata gépeken készülnek ostyáink. 1996 nyarán hoztuk forgalomba a saját recept alapján készült "ChoCoin-Csokoládés érme" termékünket, mely egyedülálló mind a külföldi, mind a hazai piacon. 1998-ban a "ZJ UFÓ" majd a "ZJ Falat" márkanevű töltött ostyáink is piacra kerültek. 2001-ben a Krémmel töltött ostyáink és a ChoCoin termékeink elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. 2006. februárjától a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány (IFS) élelmiszer-biztonsági irányítási rendszere alapján termelünk. Bio termékeinket a Hungária Öko Garancia tanúsítja.

Ma már Németországba, Ausztriába, Szlovákiába, Romániába és Csehországba exportálunk. Magyarországon beszállítói vagyunk többek között az AUCHAN, SPAR, INTERSPAR, KAISER’S és CBA láncoknak. Erősségünk az ostyatermelésnél abban rejlik, hogy a saját gépek alkalmazása miatt, a fejlesztési és szervízköltségek a legkisebbek. Célunk az, hogy az ostyapiacon teljes skálát tudjunk biztosítani a vevőinknek, ezért 2006-tól termékfejlesztésünk az egészséges életmód és diabetika irányába indult. Forgalomba került két ízben a Diabetikus nápolyi és a Bio Spelt, teljes kiőrlésű tönköly búzából készült sajtos tallér. Ehhez igyekszünk mindig állandó, jó minőségű terméket adni, lehetőleg elfogadható áron. 2002. februárjától Zsámbékon, újonnan épült üzemünkben folyik a termelés. Mintaboltunkban lehetőség nyílik termékeink megismerésére és megvásárlására is.

 

Weboldal: http://www.ziegler.hu/

Kapcsolat:

Ziegler Kft.

Cím: 2072 Zsámbék,

Ady Endre út 2/A.
Telefon: +36 (23) 565 400

Fax: +36 (23) 565 401

E-mail: ziegler@ziegler.hu