Márka adatlapok
Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.
Pannontej
A Pannontej Zrt. neve garanciát jelent a feldolgozott alapanyagok, sajtok és egyéb késztermékek kiváló minőségére: olyan közkedvelt piacvezető sajtmárkák gyártója, mint a Medve, a Tihany Válogatás, a Pannónia és a Karaván.
Panyolai
Az első írásos emlék 1752-ben említi a panyolai pálinkafőzést. A Tisza, a Túr és a Szamos kitűnő klímát ad, hordalékuk pedig jó minőségű termőtalajt a zamatos szatmári szilvához, amelyből kiváló mesterségbeli tudással főzzük az eredeti recept alapján a cukor és más adalékanyag nélkül készülő pálinkát.
Pápai Hús
A Földművelődésügyi Miniszter 1908. évi 54.000 számú rendelete a közegészségügy javítása érdekében a törvényhatósági és a rendezett tanácsú városokban a kimérésre szánt húsvágás szabályozását tartalmazta. Eszerint az árusításra kerülő szarvasmarhákat, lovakat, juhokat és a sertéseket csak közvágóhídon vághatják le és dolgozhatják fel. Pápa 35-40 hentes- és mészáros mesterét kötelezték arra, hogy a vágásokat intézményesen szabályozott módon közvágóhídon hajtsák végre. A rendelet ötéves moratóriumot biztosított a végrehajtáshoz.
Papp László Budapest Sportaréna
A Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében egy sajnálatos tragédia következtében a tűz martalékává vált. A katasztrófa mélységesen megrendítette a közvéleményt. Magyarországon a BS volt az egyetlen olyan több ezer embert befogadni képes, fedett épület, amely nemcsak sportrendezvényeknek, hanem egyéb kulturális eseményeknek is otthont adott. Az épület szinte teljesen leégett, ezért a magyar lakosságban és politikusokban egyaránt megfogalmazódott az a szándék, hogy mihamarabb felépüljön egy új sportkomplexum. Az új épületet a nagyközönség számára 2003. március 13-án adták át.
Pauker
100 éves hagyományunk, 20 éves múltunk kötelez minket arra, hogy minden területen felelősséggel végezzük munkánkat. Felelősségi körünk nem áll meg a nyomda falain belül, minden üzleti partnerünk bízhat adott szavunkban.
PEMÜ
A PEMŰ Zrt. 1959-es alapítása óta számos műanyag-feldolgozási technológiát meghonosított, profilja szerint három csoportra osztva műanyagfeldolgozó tevékenységét.
Perfetto
1985-ben a vendéglátással felhagyva, családunk kisipari tevékenységbe fogott, száraztésztagyártásba kezdtünk. Már akkor sem volt könnyű feladat, hiszen ez a tevékenység nagyon gép- és eszközi-gényes, ebből adódóan jelentős beruházás. Kezdetben hengerek között nyújtottuk a tésztát, előfordult, hogy kézzel formáztuk a metélteket, kockákat, csuszát, csigatésztát.
Pesti Est
Azt Est magazint (illetve annak budapesti változatát, a Pesti Estet) három gimnazista, Lang András, Melis András és Müller Miklós alapította 1991 végén. Az első szám 1992. április 17-én jelent meg, fekete-fehér formában; az újság 1996-ban lett színes formátumú. A vidéki Est lapok 1997 őszén indultak el.
Pétisó
A Pétisó 39% hatóanyagot tartalmazó műtrágya, mely kifejezetten a magyar igényeknek megfelelően lett kifejlesztve. A 27% nitrogén mellett 5% magnéziumot és 7% kalciumot tartalmaz, mely egyedülálló Európában. A magyar és a környező országok gazdálkodói rövid idő alatt megkedvelték a Pétisót, és azóta is ez a Nitrogénművek Zrt. vezérterméke. Ma Magyarországon a Pétisó egyet jelent a műtrágyával.
Piac & Profit
​A Piac & Profit üzleti magazin egyaránt szól a cégvezetőnek és a magánembernek.