Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Bonbonetti

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Bonbonetti család 4 nagy csoportból áll. „Alapító tagja” a Bonbonetti ostya volt 1971-ben, ezt követte a 2005-ben megszületett Bonbonetti Moments praliné. A Bonbonetti termékcsalád mesterművei a Bonbonita kézzel készülő praliné különlegességek. A Bonbonetti Francia Drazsé és Dunakavics falatozásával pedig régi gyerekkori emlékeinket eleveníthetjük fel megint.

A család legnagyobb hagyományokkal rendelkező két tagja a különleges ízű és egyedi formájú ostya: A Bonbonetti Classic mogyorókrémmel töltött, tejcsokoládéval mártott rudacska, és a Grandoletti étcsokoládés karamellizált ostyalapocska. Az idők során új tagokkal bővült a szortiment, a jellegzetes, csíkozott Bonstick és a Roletti ma már szintén ismert márkanevek. 2008-ban megújult a teljes portfólió: bevezettük a kakaókrémes új változatokat, valamint az étcsokoládé kedvelőinek a mogyorókrémmel kent Elegance-t. Ezek a könnyű finomságok szebbé teszik mindennapjainkat, tökéletes apró ajándékok, kis figyelmességek azoknak, akiket szeretünk – és persze saját magunknak is. A Bonbonetti Moments pralinét 2005-ben vezettük be, a mogyoró és a lágy, krémes valódi csokoládé szerelmeseinek. Titka egyedi ízvilágában rejlik. A finom csokoládé bevonat alatt mogyoró, kókusz és tiramisu ízű krém ölelésében cryspivel borított egész mogyoró van. A Bonbonetti mesterműve, a jellegzetes golyó formájú Bonbonita termékcsalád 100 éves receptúrák alapján, a legnemesebb, legkiválóbb minőségű anyagok felhasználásával készül. A formákat, tiramisuval, tojás- és valódi tejszínből főzött ír krémlikőrrel, Baileys-zel ízesített trüffelkrémmel töltjük, majd ezt követi a csokigolyók kézi dekorálása. Mogyorótöretbe, csokoládé pehelybe, dekorcukorba, illetve különféle csokoládékba forgatjuk, mártjuk őket, minden íz kikísérletezésénél gondosan ügyelve az ízharmóniára, így nagyon kellemes, könnyű, kiváló minőségű ínyencségek születnek.

1964-ben, a Duna Csokoládégyárban kezdték meg a Dunakavics és Francia Drazsé gyártását, melyek azóta változatlan receptúrával készülnek. A kilencvenes évek elején a német Stollwerck AG felvásárolta a Budapesti Édesipari Vállalatot. A felvásárlás után a Budapesti Csokoládégyár Vágóhíd utcai üzemébe került a drazségyártás, így a jól ismert Dunakavics és Francia Drazsé azóta is itt készül. Gyermekkori kedvenceinket megszületésük óta kék és piros tasakos kiszerelésben fogyaszthatjuk.

2012-ben a Bonbonetti család megújul: a termékek új külsőt kapnak, a kínálat pedig olyan új termékekkel színesedik, mint a Bonbonetti marcipán szelet, vagy a mogyorókrémes crispys tejcsokoládés desszertek.

 

Weboldal: http://www.bonbonetti.hu/

Kapcsolat:

Bonbonetti Choco Kft.

Cím: 1097 Budapest, Vágóhíd u 20.

Telefon: +36 (1) 456-3100/ +36 (1) 456-3160

Fax: +36 (1) 215-2669

E-mail: info@bonbonetti.hu