Két magyar márka a világ legjobb cukrászdái között

Egy ismert gasztroportál összegyűjtötte a világ ikonikus cukrászdáit, és 150-es rangsorában a Daubner az előkelő tizennegyedik, a New York Kávéház pedig a harminckettedik helyen végzett. 

A TasteAtlas gasztroportál küldetése, hogy egyetlen weboldalba sűrítve bemutassa a világ országainak konyhaművészetét, összegyűjtve a világ összes régiójának jellegzetes ételspecialitásait: a különleges, csak adott helyekre jellemző ételek felsorolásától kezdve a sok száz éve, szinte változatlan recept alapján készülő fogásokig.

Gasztronómiai célpontokban bővelkedő világunk cukrászdái közül a TasteAtlas most azokat a legendás helyeket vette sorra, amelyek nemcsak ikonikus desszertjeiket kínálják, de ízelítőt a történelemből is.A Daubner cukrászda 1901-es alapítása óta töretlenül népszerű a budapesti lakosság és a turisták körében is. A világ legikonikusabb cukrászdái közé a dobostorta révén került. A dobostorta feltalálójáról, Dobos Józsefről kapta nevét. Olyan többrétegű magyar sütemény, amely vékony piskótarétegekből, csokoládévajkrémből és ropogós karamellmázból áll. A TasteAtlas „tesztelői” azt emelték ki, hogy a Daubner Cukrászdában felszolgált változat az ízek és az állag tökéletes egyensúlyáért érdemel dícséretet, és mert hűen követi a hagyományos receptet.

A New York Kávéházról azt emeli ki a 32.helyen a felsorolás, hogy 1894-es alapítása óta a világ legszebb kávézójaként emlegetik, melynek egyedülálló desszertje a New York csokoládétorta. A leírás szerint „a kényeztető finomság piskóta és csokoládékrém rétegeket tartalmaz, melyet csokoládébevonat, és finom aranylevél díszít”, mely azonban semmit nem hoz át az igazi ízélményből. Ezt bizony meg kell kóstolni!

A teljes lista itt elérhető: https://www.tasteatlas.com/iconic-desserts-legendary-places

 

2023. szeptember