Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

168 Óra

A 168 Óra egy magyar közéleti hetilap, amelyet 1989-ben alapítottak. Jelenleg a Telegráf kiadó jelenteti meg.

 

6x6 taxi

A 6x6 Taxi Kft. 1993 tavaszán alakult, majd 1996-ban polgárjogi meg­ál­la­po­dással, közös rendszer üzemeltetésére egységes arculattal jelent meg a taxiszolgáltatói piacon a Voláncom Kft. által fenntartott Volántaxival. A je­len­leg működtetett rendszer alapszervezete a korábbi Volántaxi, mely szer­ve­zet közel 40 éves múltra tekint vissza a taxi-szolgáltatás szakterületén.

 

Abonett

1949-ben alakult a 100%-ban magyar tulajdonú személyek által alapított Abonyi Újvilág Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szövetkezetet. Az édesipari és extrudált gabona termékek előállítására szakosodott vállalkozás mind a termékek előállítását, mind azok forgalmazását maga látja el azóta is, folyamatos fejlesztések és modernizálás mellett.

 

Agárdi pálinka

A Pálinkafőzde Agárdon található a Sreiner-tanyán az Agárdi Termálfürdő és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szomszédságában. A Gárdonyi Géza emlékház és a Szent Anna kápolna környezetében, nem túl messze a gyümölcsöskertektől épült meg az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben, zöldmezős beruházásként, majd később Látogatócentrumunk is megnyitotta kapuit, ahol kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várjuk a látogatókat, és helyszínt biztosítunk rendezvényeknek, konferenciáknak is.

 

Agroker

Az Agroker Holding Zrt. Kelet-Magyarország legnagyobb vállalkozásai közé tartozik. A félszáz évre visszatekintő cég sikeresen ötvözi a tradíciót a modernitással. 

 

Ajka Kristály

Egyedi kisszériás, magas művészi értéket képviselő, igényes kivitelű díszműüveg poharakat, kelyheket, italtárolókat gyártunk ólomkristály és kálikristály üvegből kézi technológiával. Igényes, magas színvonalú porcelánfestésünk nemzetközileg is elismert.

 

Akker-Plus

Húsz éve történt,

„Saját boldogságunk, jobb jövõnk a kezünkben van.
  Ezt a lehetõséget nem szabad elszalasztani.”

 

Alexandra

Az Alexandra Könyvkiadót 1993-ban a ma már a hazai könyvpiacot erőteljesen meghatározó Pécsi Direkt Kft. tulajdonosa, Matyi Dezső hozta létre.

 

Alföldi Nyomda

1560 decembere: Huszár Gál protestáns vándorprédikátor nyomdájával az ellenreformáció üldözése elől Kassáról Debrecenbe menekül, s befejezi (Moson) magyaróvárott megkezdett Énekeskönyvének nyomdai munkáit. Működésbe hozott sajtójával létrejön a történelmi Magyarország időrendben 9. nyomdája.

 

Alföldi Porcelán

A VILLEROY & BOCH Magyarország Kft. elődje, az Alföldi Porcelángyár a kor szellemének megfelelően egy 1964-es minisztertanácsi rendeletnek köszönheti megalakulását. A határozatott tett követte: alapkövét 1965-ben tették le Hódmezővásárhelyen, ezzel megalakult Magyarország azóta egyik legismertebbé vált vállalata.