Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

6x6 taxi

A márka rövid bemutatása és története:

 

A 6x6 Taxi Kft. 1993 tavaszán alakult, majd 1996-ban polgárjogi meg­ál­la­po­dással, közös rendszer üzemeltetésére egységes arculattal jelent meg a taxiszolgáltatói piacon a Voláncom Kft. által fenntartott Volántaxival. A je­len­leg működtetett rendszer alapszervezete a korábbi Volántaxi, mely szer­ve­zet közel 40 éves múltra tekint vissza a taxi-szolgáltatás szakterületén.

A 6x6 Taxi-rendszerben együttműködő társaságok szolgáltatásának egyesítése révén a magyar taxispiac egyik meghatározó szervezetévé váltak, az egységes üzletpolitikával, a gyors, pontos, megbízható és megfizethető szolgáltatóként, tőkeerős gazdasági hátteret biztosítva a rendszer működ­te­té­séhez.

Jelenleg a 6x6 Taxi-rendszerben 516 gépkocsi dolgozik, havi több mint 80.000 db telefonos megrendelés teljesítése érdekében. A rendszer dolgozói döntő többségükben 15-25 éves szakmai múltra tekintenek vissza, mivel a cégcsoport törzsgárdájának szakmai gyakorlatának meg­kezdése arra az időre vezethető vissza, amikor mindössze két állami cég volt jelen a piacon. A 6x6 Taxi rendszerbe való belépés szigorú szakmai követelmények teljesítése esetén valósulhat meg: Jogszabály által előírt taxis vállalkozói végzettség igazolása, gépkocsi megfelelő esztétikai, műszaki állapota, hiteles taxióra, pénzügyi kaució, sikeres városismereti, etikai, belső szabályzat, helyismereti vizsga a 6x6 Taxi rendszer által kötelezően előírt tanfolyam elvégzését követően. A rendszerbe való belépést a vállalkozáscsoportnak mindenkori piaci hely­ze­te határozza meg a teljesítendő fuvarszám, a létszám, az egy fuvarra eső átlag árbevétel tükrében. A rendszerben dolgozó 516 munkatárs által végzett szolgáltatást - Magyarországon elsőként és eddig egyedüliként - 5 tagú alkalmazotti státuszban foglalkoztatott belső ellenőri csoport felügyeli a nap 24 órájában, akik munkáját 30 fos önkéntes, megfelelő minősítés után kiválasztott időmérők, műszaki, esztétikai ellenőrök segítik. Az esetleg felmerülő megrendelői panaszok értékelésénél, melyeket min­dig és kötelezően jegyzőkönyvben rögzítenek, első és alapvető szempont a 6x6 Taxi rendszerben, hogy a MEGRENDELŐNEK mindig igaza van, ami a gépkocsivezetők szempontjából alapvetően ellentmond az ár­tat­lan­ság vélelmének, de megítélésük szerint a szigorú szabályok közé szorított gépkocsivezetőknek is érdeke, hogy a 6x6 Taxi jelzéssel közlekedő gép­kocsik­ról eredendően tudják az utasok, hogy nálunk jó kezekben van­nak. A hirdetett szlogenük, a "6x6=bennünk megbíz-6!"  is erre kötelezi őket. A minőségi szolgáltatás érdekében tett törekvéseik értékelésének objektív bizonyítéka, hogy a 6x6 Taxi Kft. 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 és 2010-ben immár nyolcadik alkalommal a végzett munkájáért a Budapest Week című angol nyelvű sajtóorgánum olvasóközönsége - akik többnyire hazánkban dolgozó külföldi üzletemberek - Best of Budapest cím odaítélésével ismerte el. Ezen kívül az MSZ EN ISO 9001:2009 minősítést is megkapták INTERCERT 08276 tanúsítvány regisztrációs számon.

 

Weboldal: http://www.6x6taxi.hu/

Kapcsolat:

6x6 Taxi Kft.

Cím: H-1116 Budapest, Kondorosi út 2/a

Telefon: +36 (1) 235 54 00

Fax: + 36 (1 )235 54 04
E-mail: taxi@6x6taxi.hu