Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Akker-Plus

Húsz éve történt,

„Saját boldogságunk, jobb jövõnk a kezünkben van.
Ezt a lehetõséget nem szabad elszalasztani.”

… hogy jelmondatunk szellemében társaimmal együtt elindítottuk az Akker Tüzép vállalkozást. Célunk a kezdetektõl fogva világos és egyértelmû: egy hatékonyan mûködõ, az építõanyag-kereskedelem területén meghatározó vállalat létrehozása. Nem volt más dolgunk, mint figyelni, alkalmazkodni, kapcsolatokat kialakítani és ápolni: barátokat szerezni. Múlt az idõ, s mi tégláról téglára építgettük cégünket, arra törekedtünk, hogy munkánk révén életünk is értékesebbé váljon. Meggyõzõdésem, hogy jó úton járunk.

Cégcsoportunk egyik elsõ vállalata, az Akker-Plus Kft. az 1990-ben megynyitott akasztói telephelyen kezdte el az építõanyag-kereskedelmet. Tevékenységünk során a forgalmazott termékek és a kapcsolódó szolgáltatások köre évrõl évre bõvült, a lakossági igények minél teljesebb kielégítése pedig lehetõvé tette dinamikus fejlõdésünket. Cégünk vevõköre és kapcsolatai fokozatosan a régió más területeire is kiterjedtek, így Akasztó után 1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben pedig Kiskõrösön további két telepet nyitottunk. Mára ebben a térségben a lakossági építkezések és más beruházások közel 100%-át társaságunk látja el építõanyaggal. Az új kihívásokhoz igazodó folyamatos fejlõdés következõ állomása az 1999-ben megnyílt több mint nyolcezer négyzetméteres kecskeméti tüzép volt.

Az elmúlt mintegy másfél évtized alatt az Akker Tüzép a Dél-Alföldi régió legnagyobb építõanyag-kereskedelmi vállalkozásává vált. A dinamikus fejlõdés eredményeként ma már kilenc kereskedelmi egységünkkel négy telephelyünk mellett három: egy nyílászáró és két burkoló szaküzlettel, egy nagykereskedelmi részleggel és egy budapesti kirendeltséggel állunk vásárlóink, megrendelõink rendelkezésére. A cég fejlõdése azonban ezzel nem állt meg: 2006 októberében új, minden eddiginél nagyobb és szebb telephelyet nyitottunk Kecskeméten, s közben tovább bõvítjük kapcsolati rendszerünket, szolgáltatásaink körét, áruválasztékunkat és logisztikai hátterünket.

Utunk merre vezet tovább? A híres spanyolországi zarándoklatot, a Szent Jakab utat megjárt ismerõseink mondják, hogy az El Camino de Santiago üzenete: az Útját mindenkinek végig kell járni.

Mi is így gondoljuk. Tudjuk, nem ülhetünk ölbe tett kézzel, ügyfeleink nem ezt várják tõlünk. Menni kell tovább utunkon! Ez pedig a fejlõdés, a fejlesztés útja, hogy Önök  ahogy eddig - a jövõben is elégedett partnereink legyenek. Új beszerzési lehetõségeket, értékesítési csatornákat, finanszírozási lehetõ-ségeket kell felkutatnunk, új telephelyeket kell létrehoznunk, hatékonyabb szervezeti modelleket kell alkalmaznunk, vásárlóinknak min-dig a legkedvezõbb árakat kell kínálnunk. Végül, de nem utolsósorban - új barátokat kell ta-lálnunk.

Mindezek érdeké-ben alapítottuk meg 2004-ben - számos hasonlóan ambiciózus társasággal együtt - a HUF-BAU csoportot, amely rövid idõ alatt Magyarország legnagyobb építõanyag beszerzõ és értékesítõ társaságává vált. Élve az együttmûködés kínálta lehetõségekkel ma már a nyugati kereskedelmi hálózatokhoz hasonlóan kiváló minõségû termékekkel, a legkedvezõbb árakkal és saját márkás termékcsaláddal állunk vevõink rendelkezésére. A csoport tevékenységét összehangolt marketing- és PR-kommunikációs stratégia teszi hatékonyabbá.

A folyamatos fejlesztéseknek, beszállítóinknak köszönhetõen bátran kijelenthetjük: a legkivá-lóbb gyártók legújabb termékeit a szakemberek nálunk is éppúgy megvásárolhatják mint bárhol Európában, mindemellett megfelelõ infrastruktúrával rendelkezünk ahhoz, hogy vevõinket magas színvonalon, a határidõk pontos betartásával szolgálhassuk ki.

Természetesen ehhez szükséges egy hatékony nagyvállalati struktúra, kiépített szervezeti hierarchia, jól mûködõ telephelyek, fejlett informatikai háttér, értékesítési hálózat és pénzügyi források, ám mindenekelõtt talán a legfontosabb - az emberi tényezõ.

Meggyõzõdésünk, hogy menedzsmentünk motiváltsága, siker- és partnerorientáltsága, dolgozóink szakértelme, hozzáállása, lojalitása és kimagasló munkabírása nélkül vállalkozásunk korántsem lenne ilyen eredményes.

Weboldal: http://akker.hu/

Kapcsolat:

Akker-Plus Kft.
Cím: 6200 Kiskőrös Dózsa Gy. Út 67.
Telefon: +36 (78) 413 993, +36 (78) 413 955
Fax: +36 (78) 511080
E-mail:  kozpont@akker-plus.hu