Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Tihany

A Tihany márka camembertjeivel vált nevezetessé, melyek megbízható magas minőséget, frissességet és különlegességet jelentenek a magyar sajtpiacon. 

 

Tigáz

A Tigáz Zrt. földgázt értékesít Magyarország észak- keleti régiójában, megközelítőleg az ország területének egyharmadán.

 

TVK

 

Történetünk a Tiszapalkonya határában létesítendő új hőerőmű beruházási tervének elfogadásával kezdődött, 1951-ben. A villamos-energia termelés lehetőséget teremtett a vegyipar telepítéséhez is. 1952-ben határozatot hoztak egy földgáz-alapú kombinát létrehozásáról. Ez a létesítmény lett jogelődünk, a Tiszavidéki Vegyi Kombinát. Helyét a Tiszapalkonya és Tiszaszederkény községekhez tartozó földeken jelölték ki.

 

 

TriGránit

 

A TriGranit Fejlesztési Zrt. Európa harmadik legnagyobb kereskedelmiingatlan-fejlesztője, Közép- és Kelet-Európa vezető ingatlanfejlesztő vállalata. 1997-es alapítása óta a TriGranit több mint 2 Mrd euró értékű beruházást valósított meg.

 

 

TERC

A TERC Kft-t 1990-ben 3 barát („TERC”) alakította, 1 millió forintos törzstőkével. Jelenleg a kft. törzstőkéje 113 millió forint, melyen túlmenően jelentős vagyonnal is rendelkezik. „Családi vállalkozás”, mivel tulajdonosai az alapító ügyvezető igazgató, valamint családtagjai.

 

TÁRKI

A TÁRKI 25 esztendeje van jelen a hazai és nemzetközi empirikus társadalomkutatásban. Kiemelt kutatási területei közé tartozik a társadalmi rétegződés és mobilitás, a munkaerőpiac, a jövedelmi eloszlás, a fogyasztás és életstílus, valamint a társadalmi attitűdök vizsgálata. Az utóbbi években egyre több európai összehasonlító kutatást végez az Európai Unió szervezetei és más megrendelők megbízásából.

 

Tárhelypark

A Tárhelypark 2006-os indulását követően célul tűzte ki, hogy költséghatékonyan ugyanakkor magas szakmai színvonalon biztosítja a haza cégek és magánemberek Internetes megjelenéséhez szükséges hardver és szoftver feltételeket. Cégünk barátságos ügyfélszolgálata hamar kivívta nem csak a hazai, de külföldi állampolgárságú ügyfelek elismerését is.

 

Trinát

A hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének akkor új, ma már klasszikusan jó terméke a TRINÁT zománc. A márkanév ekkor már több mint 30 éves, mert a Krayer gyár – a Budalakk I. sz. gyárának jogelődje – 1936-ban hozta piacra első, ilyen nevű kiváló zománcfestékét.

 

Törley

A  Törley  Pezsgőpincészet  Kft.,  követve  a Törley József által 1882-ben kijelölt  utat  - a magyarországi italpiac egyik meghatározó szereplője és számos  nemzetközi márka itthoni forgalmazója - 2005. január 03-án alakult meg.  Feladata a cégcsoport marketing, értékesítési, logisztikai, beszerzési, controlling, szervezési, termeléstervezési, minőségbiztosítási és az ezekhez a tevékenységekhez tartozó járulékos feladatainak végzése.

 

Tolnatej

Vállalatunk, a Tolnatej Zrt. Magyarország legnagyobb félkeménysajt gyártó társasága, melynek gyökerei egészen 1955-ig nyúlnak vissza: ebben az évben alakult meg a társaság jogelődje. Az országban azon kevesek közé tartozunk, akik 100%-ban magyar tulajdonú, dinamikus fejlődést produkáló és folyamatosan bővülő vállalkozást képviselnek.