Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Baba

A Baba márka 1920 óta van jelen a személyes tisztálkodásban, így mindennapi életünkben. A ’90-es évekig szappannal, olajjal, krémmel és hintőporral kényeztette a babák bőrét, 1997 júliusára ebből egyetlen termék – a Baba szappan – maradt meg. Ekkor került a márka az Unilever, vagyis a mi tulajdonunkba.

 

Bábolna-bio

A BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT működése immár több, mint 40 évre tekint vissza. Tevékenységének négy évtizede alatt BÁBOLNA BIO vezető szerepet vívott ki a nagyterületű, szervezett, közegészségügyi kártevőmentesítés, valamint a professzionális és háztartási irtószer gyártás és forgalmazás terén. A vállalatunk méltán büszke a világviszonylatban is kiemelkedő eredményességgel végzett, egész városrészekre kiterjedő szisztematikus kártevőmentesítési akcióira.

 

BactoFil

Az AGRO.bio Hungary Kft. 2001-ben alakult azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben megismertesse és elterjessze a BactoFil® mikrobiológiai termékcsalád használatát. Ezt a szabadalommal védett terméket mintegy 15 éves kutató- és fejlesztő munka során hozták létre magyar mikrobiológusok. 

 

Bakonyi Erőmű

A Bakonyi Erőmű Zrt. az Állami Vagyonügynökség által alapított társaság, mely jelenlegi forma szerinti működését 1992. január 1-én kezdte meg.

 

Balaton Sound

A Balaton Sonud fesztivált Először 2007 júliusában rendezték meg a Sziget Iroda szervezésében a négynapos Balaton Sound fesztivált Zamárdi szabad strandján. a Balaton déli partján.

 

Bankráció.hu

Rengeteget dolgozunk azon, hogy a bankok legkülönfélébb logikával és árazási rendszerével kialakított termékeit összehasonlíthatóvá tegyük. Elvileg minden adat, amiből dolgozunk publikus - mi a "nyers" adatokból használható információt gyúrunk. Ezen kívül útmutatóinkkal és videóinkkal segítjük a bank- és pénzvilág jobb megértését.

 

Bárdi Autó

Bárdi – ez a név több mint száz éve egyet jelent Magyarországon az autóalkatrész kereskedelemmel. A Bárdi-testvérek által irányított, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás 1997-ben alakult meg újra részvénytársasági formában, pontosan 90 évvel az első Bárdi Autó Rt. bejegyzését követően.

 

Batz

Batz márka története a szakdolgozattal indult, amely arról értekezett, hogy miként lehet felépíteni a Dr.Batz márkanevet. Az elmélet pedig úgy vált valóra, hogy a Dr. Batz a gyógypapucsok és -szandálok

 

BÁV

A BÁV Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt. 239 éves történelmével, a legnagyobb múltú jogfolytonosan működő magyar vállalkozás. Az 1773-ban Mária Terézia kézjegyével ellátott, díszes, királyi alapítólevél – bőrkötésben, nagy királyi pecséttel – múzeumunk kiemelt becsű darabja.

 

Békési Pálinka

A történetünk 1983-ban kezdődött amikor édesapámmal, Id. Békési Zoltánnal  elsőként léptünk be a magánfőzők táborába, és egy évvel később már új főzdét építettünk a város csatárkerti részében. 4 évvel később vásároltuk meg a már 90 éves öreg "kacsát" a sarkadi cukorgyártól.