Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Pagony

A Pozsonyi Pagony gyerekkönyvesbolt 2001-ben alakult meg Budapesten (az országban első gyerekkönyvesboltként) azzal a céllal, hogy a gyerekirodalom a szépirodalom perifériájáról bekerüljön a valós irodalmi vérkeringésbe, hogy a figyelmet felhívjuk a gyerekkönyvek fontosságára, és arra, hogy a könyvekkel való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni.

 

Pannon Lapok Társasága

PLT Napilapok

A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. a Dunántúl meghatározó fontosságú lapkiadója. Portfóliójába tartozik négy megyei napilap (Zalai Hírlap, Vas Népe, Napló, Fejér Megyei Hírlap) és egy városi lap (Dunaújvárosi Hírlap), melyekkel a térség napilapszegmensében vezető szerepet tölt be.

 

Pannónia

1908-ban hivatalosan is megalakult a cég " Stauffer és Fiai Közkereseti Társaság " néven. Fő profiljuk a sajt és vajkészítés volt, amihez az alapanyagot főleg a környező településekből szállították. A Stauffer család Svájc Bern kantonjából származott, mely nevében és címerében is a medvére utal, így az üzemben már a kezdetektől fogva gyártottak Medve néven sajtot. Napjainkban a vállalat legsikeresebb márkája szintén a Medve, mely így kontinuitást jelent a gyár alapítóival.

 

Pannontej

A Pannontej Zrt. neve garanciát jelent a feldolgozott alapanyagok, sajtok és egyéb késztermékek kiváló minőségére: olyan közkedvelt piacvezető sajtmárkák gyártója, mint a Medve, a Tihany Válogatás, a Pannónia és a Karaván. 

 

Panyolai

Az első írásos emlék 1752-ben említi a panyolai pálinkafőzést. A Tisza, a Túr és a Szamos kitűnő klímát ad, hordalékuk pedig jó minőségű termőtalajt a zamatos szatmári szilvához, amelyből kiváló mesterségbeli tudással főzzük az eredeti recept alapján a cukor és más adalékanyag nélkül készülő pálinkát.

 

Pápai Hús

A Földművelődésügyi Miniszter 1908. évi 54.000 számú rendelete a közegészségügy javítása érdekében a törvényhatósági és a rendezett tanácsú városokban a kimérésre szánt húsvágás szabályozását tartalmazta. Eszerint az árusításra kerülő szarvasmarhákat, lovakat, juhokat és a sertéseket csak közvágóhídon vághatják le és dolgozhatják fel. Pápa 35-40 hentes- és mészáros mesterét kötelezték arra, hogy a vágásokat intézményesen szabályozott módon közvágóhídon hajtsák végre. A rendelet ötéves moratóriumot biztosított a végrehajtáshoz.

 

Papp László Budapest Sportaréna

A Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében egy sajnálatos tragédia következtében a tűz martalékává vált. A katasztrófa mélységesen megrendítette a közvéleményt. Magyarországon a BS volt az egyetlen olyan több ezer embert befogadni képes, fedett épület, amely nemcsak sportrendezvényeknek, hanem egyéb kulturális eseményeknek is otthont adott. Az épület szinte teljesen leégett, ezért a magyar lakosságban és politikusokban egyaránt megfogalmazódott az a szándék, hogy mihamarabb felépüljön egy új sportkomplexum. Az új épületet a nagyközönség számára 2003. március 13-án adták át.

 

Pauker

100 éves hagyományunk, 20 éves múltunk kötelez minket arra, hogy minden területen felelősséggel végezzük munkánkat. Felelősségi körünk nem áll meg a nyomda falain belül, minden üzleti partnerünk bízhat adott szavunkban.

 

PEMÜ

A PEMŰ Zrt. 1959-es alapítása óta számos műanyag-feldolgozási technológiát meghonosított, profilja szerint három csoportra osztva műanyagfeldolgozó tevékenységét.

 

Perfetto

1985-ben a vendéglátással felhagyva, családunk kisipari tevékenységbe fogott, száraztésztagyártásba kezdtünk. Már akkor sem volt könnyű feladat, hiszen ez a tevékenység nagyon gép- és eszközi-gényes, ebből adódóan jelentős beruházás. Kezdetben hengerek között nyújtottuk a tésztát, előfordult, hogy kézzel formáztuk a metélteket, kockákat, csuszát, csigatésztát.