Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Pagony

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Pozsonyi Pagony gyerekkönyvesbolt 2001-ben alakult meg Budapesten (az országban első gyerekkönyvesboltként) azzal a céllal, hogy a gyerekirodalom a szépirodalom perifériájáról bekerüljön a valós irodalmi vérkeringésbe, hogy a figyelmet felhívjuk a gyerekkönyvek fontosságára, és arra, hogy a könyvekkel való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni. Úgy tapasztaltuk, a szülők nagy többsége nem tudja, mit vásároljon gyermekeiknek, nincs tisztában a választékkal, nem tudja eldönteni, melyik életkorban mi lenne a legmegfelelőbb könyv a gyermekének, és a pedagógusok sem feltétlenül tudják, mit ajánljanak tanítványaiknak, illetve milyen olvasmányokat vegyenek fel a kötelező vagy ajánlott irodalmi listába.

A Pagony célkitűzése, hogy boltunkban (és webboltunkban) igyekezzünk teljes választékot tartani a ma Magyarországon megjelenő minőségi gyerek- és ifjúsági könyvekből, lelkes és hozzáértő kollégáink pedig segítséget tudjanak nyújtani a válogatáshoz, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő olvasmányokat.

Kezdettől fogva figyeltünk arra, hogy a Pagony ne pusztán csak egy bolt, hanem egy olyan hely legyen, ahol jó lenni, jó időt tölteni. Ezért a berendezés barátságos, kuckós, egy „elvarázsolt tisztás a felnőttek dzsungelében”. Természetesen van külön játszósarok, mindenhez hozzá lehet nyúlni, ki lehet próbálni, bele lehet olvasni. Rendszeres tartunk programokat a kézműves foglalkozástól kezdve a zeneovin keresztül a diavetítésig.

A könyvesbolt gyakran teret ad irodalmi eseményeknek, az író-olvasó találkozókon a gyerekek és a felnőttek közelebb kerülhetnek az élő irodalomhoz, interaktív programok keretében a szerzőkkel való találkozás folytán, játékosan ismerik és szeretik meg a könyveket.

 

Weboldal: http://www.pagony.hu/

Kapcsolat:

Pozsonyi Pagony Kft.

Cím: 1137 Budapest,

Pozsonyi út 26.
Telefon: +36 (70) 317 49 78

E-mail: ugyfelszolgalat@pagony.hu