Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Agárdi pálinka

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Pálinkafőzde Agárdon található a Sreiner-tanyán az Agárdi Termálfürdő és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szomszédságában. A Gárdonyi Géza emlékház és a Szent Anna kápolna környezetében, nem túl messze a gyümölcsöskertektől épült meg az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben, zöldmezős beruházásként, majd később Látogatócentrumunk is megnyitotta kapuit, ahol kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várjuk a látogatókat, és helyszínt biztosítunk rendezvényeknek, konferenciáknak is.

A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszott az, hogy a környező régió kiváló alapanyagbázisként szolgál, a főzdét körülölelő gyümölcsösök szinte korlátlan forrását biztosítják a csúcsminőségű pálinka előállításához szükséges első osztályú gyümölcsnek. E mellett Agárd központi fekvése mind az alapanyagok beszállítását, mind pedig termékeinknek a fogyasztókhoz történő eljuttatását zökkenőmentessé teszi.

A pálinkakészítés mestersége sokat változott az idők folyamán. Mi az Agárdi Pálinkafőzdében azt ismertük fel, hogy a pálinkakészítés többet jelent a hagyományok és a modern technológia ötvözésénél: olyan alkotó folyamat, melyben a tökéletességre törekvő teremtő ember szerepe a technológia fejlődésével sem csekélyebb, mint évszázadokkal ezelőtt.

Hisszük, hogy munkánkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar pálinka hírnevét, fogyasztásának kultúráját mindannyiunk örömére megőrizzük és továbbadjuk az utánunk következő nemzedéknek is.

Jó pálinkát készítünk. Milyen a jó pálinka? Az igazi pálinka magában hordozza a gyümölcs zamatát és alkotójának ízlésvilágát, szakmai tudását. Fogyasztásakor tiszta, gyümölcsre jellemző, virágos, fűszeres illatok, valamint karakteres, harmonikus és hosszantartó gyümölcsös ízek varázsolhatók elő. 

 A kulturált alkoholfogyasztás hívei vagyunk. Nem véletlen, hogy a világ jelentős részén társadalmilag teljesen elfogadott a kulturált, mértéket tartó alkoholfogyasztás: a kutatók vizsgálatokkal igazolták, hogy a kiváló minőségű italok nem "csak" gasztronómiai élménnyel gazdagíthatják az embert, de a kis mennyiségben fogyasztott alkohol - amellett, hogy növeli az étvágyat, elősegíti az emésztést és hozzájárul a stressz csökkentésével hozzájárul a jó közérzet kialakulásához – mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát azáltal, hogy csökkenti az érfal gyulladását, a vérrögképződést, a szervezet pedig lebontja a vérzsírokat. A kísérletek azt bizonyítják, hogy a mértékkel alkoholt fogyasztó emberek még a szeszes italokat teljesen elutasító társaiknál is egészségesebbek.  A magyar napérlelte, zamatos gyümölcsök ízeit, aromáit örökítjük meg pálinkáinkban. Hisszük, hogy munkánk eredményével a magyar hungarikumok sora is gazdagszik.

 

Weboldal: http://www.agardipalinka.hu/

Kapcsolat:

Agárdi Pálinkafőzde Kft.

Cím: 2484 Agárd, Sreiner tanya

Telefon: +36 (22) 579-164

Fax: +36 (22) 271-161

E-mail: agardi@agardi.hu