Megvannak a MagyarBrands 2023 győztesei!

A kiváló magyar márkák számára alap a társadalmi elkötelezettség

Környezetünk rohamtempóban változik, egyre fontosabbá válik, hogy ne csak magunkra, hanem együtt és egymásra gondolva cselekedjünk. A felelősség pedig a magánemberektől a hazai piacon tevékenykedő márkákig egyenes arányban növekszik. Az idén MagyarBrands díjas márkák közül nagyon sokra jellemző ez a felelős magatartás.

A MagyarBrands Program tizennégy éve ismeri el a magyar vonatkozású márkák közül a legeredményesebbeket, ezzel ráirányítja a fogyasztók figyelmét azon márkákra, amelyek kiválóságukkal kitűnnek a versenytársaik közül. Az idei kiválasztás nagy tanulsága, hogy egyre több márka számára kiemelten fontos, hogy ne csak terméket, szolgáltatást értékesítsen, hanem társadalmi szereplőként is, példamutató módon felelősséget vállaljon.

2023-ban mintegy 350 fogyasztói márka, 350 üzleti márka és 150 innovatív márka szerepelt sikerrel a MagyarBrands program kiválasztási rendszerében, és érdemelte ki a Kiváló márka és az Innovatív Márka címet a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseként.

Valamennyien érezzük, hogy egyre drámaibban hat az éghajlatváltozás a mindennapi életünkre, és mindez erőteljesebben befolyásolja a vásárlási döntéseinket is. Jó látni, hogy a MagyarBrands díj elnyerésére sikerrel pályázók között egyre több az olyan márka, amely termékpalettája továbbfejlesztésével, vagy fenntartható csomagolási és logisztikai megoldásokkal, akár a témát érintő felelős tájékoztatással komolyan reagál a klímaváltozás okozta veszélyekre. A vásárlónak, a fogyasztónak, az ügyfélnek ez egy igen lényeges információ. Sőt, folyamatosan nő azon cégek köre is, amelyek már fenntarthatósági referenst foglalkoztatnak. Számos kutatás egyértelműen bizonyítja, hogy ebből fakadóan egy új „mágnes” van születőben, ezért is annyira fontos, hogy a márkaépítők e téren is megmutassák az elkötelezettségüket. Ez önmagában is nagyban növeli a bizalom erősödését, a márkához való kötődést.” – foglalta össze Dr. Serényi János, a MagyarBrands Program elnöke a 2023-as kiválasztás sajátosságait.

A MagyarBrands 2023 Programban díjazott márkák hivatalos kiértesítése már zajlik, a díjazottak névsora ennek lezárultával, hamarosan elérhető lesz a MagyarBrands weboldalon.