Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Bortársaság

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Bortársaságot - eredetileg Budapest Wine Society néven - 1993 nyarán Tálos Attila és Tom Howells alapította a legjobb hazai pincészetek borainak forgalmazására, borkóstolók, rendezvények szervezésére, illetve a hazai borkultúra és minőségi borfogyasztás fejlesztése, építése érdekében. Az azóta eltelt tizenöt esztendőben a vállalkozás Budapest Bortársaság Kft. néven Magyarország egyik meghatározó borforgalmazó cégévé nőtte ki magát, forgalma az elmúlt években meghaladta a kétmilliárd forintot.

A Bortársaság első kiskereskedelmi üzletét a Budai Vár tövében, a Batthyány u. 59. alatt nyitotta meg 1995 nyarán. Ezt követően Budapesten és vidéken sorra nyíltak a hasonló színvonalon, azonos kondíciókkal és választékkal működő Bortársaság boltok, amelyek irányítására a tulajdonosok  2005-ben új vállalkozást hoztak létre, Bortársaság Boltok Kft. néven. A Bortársaság kis- és nagykereskedelmi tevékenysége során félszáz hazai és külföldi termelő több mint ötszáz borát értékesíti. Kizárólagos forgalmazója többek között a balatoni régióból a Konyári Pince, a Légli Pince, Bussay László, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Somlóról Györgykovács Imre, Szekszárdról a Heimann Családi Birtok, Dúzsi Tamás és Sebestyén Csaba, Villányból Günzer Zoltán, Mayer Márton, Szemes József, Mátraaljáról Németh Attila, Egerből a St. Andrea Szőlőbirtok, Tokajból a Tokaj-Oremus Pincészet teljes választékának.

A Bortársaság kiemelt forgalmazója és évek óta stabil üzleti partnere továbbá  a csopaki Jásdi Pincének, Szeremley Hubának, a balatonfüredi Figula Családi Pincészetnek, Nyári Ödönnek, az Etyeki Kúriának, Franz Weningernek, Takler Ferencnek, Vesztergombi Ferencnek, Andreas Ebnernek,  Bock Józsefnek, Gere Attilának, a Tiffán Pincének, Szőke Mátyásnak, Thummerer Vilmosnak, a Királyudvar és Szepsy István tokaji pincészetének, a Degenfeld Szőlőbirtoknak és még jó néhány más, ismert hazai termelőnek.

Budapesti és vidéki magánvásárlói köre és klubtagsága kiszolgálásával párhuzamosan - hazai és nemzetközi választékával - a Bortársaság meghatározó beszállítója budapesti éttermeknek, szállodának és catering cégnek is. A vállalkozás ugyancsak jelentős piaci résszel rendelkezik az ország egész területén a borszaküzletek, borkereskedések szakszerű és precíz kiszolgálása, illetve a hazai és külföldi hipermarket láncok professzionális ellátása területén, ahol a Bortársaság a minőségi borok szegmensében szintén vezető pozíciót tölt be. A vállalkozás kizárólagos magyarországi importőre és forgalmazója a francia Champagne Veuve Clicquot és Krug pezsgőházaknak, a spanyol Torres és Vega Sicilia birtokoknak, az Antinori, Prunotto, Fonterutoli, Tormaresca és Santa Margherita olasz márkáknak, az argentin Terrazas, az ausztrál Penfolds és az új-zélandi Cloudy Bay pincészetek borainak, ezen felül Portugáliából és Franciaországból is jelentős termelők kizárólagos hazai képviseletét látja el.

A minőségi borok forgalmazásán, a kereskedelmi partnerek teljes körű kiszolgálásán túl azonban továbbra is elsőrendű célja a vállalkozásnak a hazai bor- és gasztronómiai kultúra fejlesztése, illetve tehetséges magyar és külföldi termelők piacra juttatása és megbízható, szakszerű képviselete.

 

Weboldal: http://www.bortarsasag.hu/hu/

Kapcsolat:

Bortársaság Boltok Kft.

Cím: 1015 Budapest, Batthyány u. 59.
Telefon: +36 (1) 225-1702 
Fax: +36 (1) 225-0594
E-mail: onlinerendeles@bortarsasag.hu