Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Budapest Bank

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Budapest Bank Zrt. 25 éve a magyar bankpiac egyik meghatározó szereplője. A hitelintézet az ország egyik legelső kereskedelmi bankjaként, a kétszintű bankrendszer 1987-es kialakulása óta nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat a lakosság és az üzleti élet számára.

A Budapest Bankban először 1995-ben szerzett részesedést jelenlegi többségi tulajdonosa, az amerikai GE (General Electric Company) a magyar kormány, állami vállalatok, valamint szövetkezetek közös tulajdonában lévő részesedés megvásárlásával.

Tulajdonrésze növelésével a GE 2001-ben a bank fő tulajdonosává vált, miután megvásárolta az EBRD, az ÁPV Rt., valamint a kisrészvényesek tulajdoni hányadát. Ettől az évtől kezdve a bank szilárd pénzügyi hátterét a GE biztosítja. A vállalat jelenlegi tulajdoni részesedése 100%.

A Budapest Bank a lakossági ügyfelek kiszolgálásán túl a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv-knak) nyújt teljes körű banki szolgáltatásokat.

A bank 2004-ben megkezdett hálózatbővítési programjának köszönhetően országszerte több mint száz bankfiókkal, vállalati ügyfélközpontokkal, valamint a privát banki ügyfelek részére fenntartott Money+ irodákkal áll ügyfelei rendelkezésére.

A bank és leányvállalatai ügyfélkörének dinamikus növekedése, valamint a pénzintézet tevékenységének bővülése 2006-ban szükségessé tette egy második bankműveleti központ megnyitását. Az élenjáró banktechnológiával rendelkező, a munkatársak számára XXI. századi munkakörnyezetet biztosító Békéscsabai Bankműveleti Központban foglalkoztatottak száma 2009 végén meghaladta a 600 alkalmazottat.

Tevékenységünk során arra törekszünk, hogy ügyfeleink minél egyszerűbben és gyorsabban juthassanak hozzá a céljaik eléréséhez szükséges pénzügyi szolgáltatásokhoz.

A Budapest Bank által nyújtott pénzügyi szolgáltatások kiegészülnek a bank tulajdonát képező leányvállalatok tevékenységével. A bankcsoport 100%-os tulajdonú leányvállalata: a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Flotta Zrt.

 

Weboldal: http://www.budapestbank.hu/

Kapcsolat:

Budapest Bank Zrt.

Cím: 1138 Budapest, Váci út 193

Telefonszám: +36 (1) 450-6000

E-mail: info@budapestbank.hu