Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

chocoME

 

A márka rövid bemutatása és története:

 

A chocoMe azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Mivel ez minden egyes csokoládé kedvelőnek mást jelent, ezért a vállalkozás több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció létrehozására ad lehetőséget. A csokoládék készítése során a kompromisszum mentesség jegyében csak a legkiválóbb minőségű alapanyagokat használjuk, és a nagyüzemi gyártási folyamatokat mellőzve minden egyes tábla csokoládét kézzel készítünk és csomagolunk.

A chocoMe Kft. 100%-os tulajdonosa Mészáros Gábor, aki a vállalkozás chocolatier-jeként (csokoládémestereként) egy személyben felelős a gyártásért, a logisztikáért, a marketingtevékenységekért és az üzletfejlesztésért. A céget 2010-ben alapította, a vállalkozás székhelye, illetve a csokoládégyártó manufaktúra Budapesten a XIII. kerületben, a Szent László utca 14.-ben található. 

Mészáros Gáborban 2010. januárjában, közel egy évnyi álláskeresés után (a chocoMe előtt trade marketing vezetőként dolgozott egy multinacionális vállalatnál, ahonnan a gazdasági világválság kirobbanásakor elbocsátották) körvonalazódott először egy saját cég alapításának ötlete. A gasztronómiához lelkes amatőr szinten értő vállalkozó elhatározta, hogy a Magyarországon még gyerekcipőben járó csokoládékészítő szakma egyik meghatározó szereplője szeretne lenni. Az elhatározást tett követte, majd rengeteg név elvetése után végül a chocoMe elnevezést választotta cégének, amely röviden és kifejezően fejezi ki azt, amiről ez a vállalkozás szól: egyedi csokoládé, ahogyan én szeretem. Bár egy sörös multinacionális vállalatnál trade marketinges vezetőként eltöltött évek alatt rengeteg üzleti tapasztalatra tett szert, Mészáros Gábor pusztán alapinformációkat tudott magáról a csokoládégyártásról és keserűen tapasztalta meg, hogy a magyarországi cukrászképzés keretében fájóan kevés szó esik erről a tudományágról. 

Felkereste hát a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű csokoládéakadémiáját, ahol igazi szaktekintélyektől, többek között a csokoládégurunak is titulált Philippe Vancayseele-től tanulhatta meg egy intenzív tanfolyamon a csokoládékészítés mesterségét. A kellő tudással felvértezve 2010 tavaszán megtette az előkészületeket: Ebedli Gyula designer segítségével megtervezte a leendő csokoládék csomagolását és a vállalkozás honlapját, illetve lefoglalta a www.chocome.hu domaint.

A vállalkozás székhelyéhez kibérelte a XIII. kerület Szent László utca 14. szám alatti elhagyatott üzlethelyiséget, majd annak teljes átalakítása után betelepítette a gyártáshoz szükséges temperáló gépeket, a gránit munkalapokat és az ipari hűtőgépeket.

A vállalkozás indulásakor összesen 76 feltét volt elérhető, ez bővült a hónapok folyamán fokozatosan 80-ra. A feltétek nagy részét Németországból, Franciaországból és Olaszországból importáljuk, egyrészt a magas minőségi elvárások, másrészt a liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök, a kandírozott virágok, a 23 karátos ehető arany magyarországi nehéz beszerezhetősége miatt. Az összes vállalkozói és gyártási engedély beszerzése után a chocoMe honlapja 2010. június 21.-én, az esti órákban elindult és a vállalkozás készen állt a rendelések felvételére.

 

Weboldal: http://www.chocome.hu/index_.php

Kapcsolat:

ChocoMe Kft.
Cím:1135 Budapest Szt. László út 14.
Telefon: +36 30 450 1061 / +36 (1) 789 5755

E-mail: info@chocome.hu