Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Concorde

A márka rövid bemutatása és története:

A Concorde Értékpapír Zrt.-t 1993-ban alapította Borda Gábor, Jaksity György és Streitmann Norbert és további magyar pénzügyi befektetők. A Concorde azóta hazánk pénz- és tőkepiacának egyik meghatározó cége, időközben leányvállalatokkal bővült és mindvégig maximális minőségű szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

1994-ben alakult hazánk első befektetési alapkezelője, a Concorde Alapkezelő Zrt., mely hazánk egyik legsikeresebb alapkezelőjeként működik, köszönhetően annak az egyedülálló szakmai műhelynek, mely a Concorde-on belül alakult ki.

A Concorde Értékpapír Zrt. saját tőkéje 1997-ben lépte át az egymilliárd forintot. 2000-ben jött létre a tranzakciós tevékenységgel és vállalati pénzügyi tanácsadással foglalkozó Concorde Vállalati Pénzügyek Kft.

A cég munkatársainak száma 2001-ben haladta meg először a száz főt, és ugyanebben az  évben kezdődött a külföldi értékpapír kereskedés is. 2004-ben a Concorde által bonyolított értékpapír-forgalom átlépte az 1000 milliárd forintot.2006-ban a cég konszolidált saját tőkéje átlépte az 5 milliárd forintot, kétségkívül a legnagyobb hazai független befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalattá lépve ezzel elő.

A Concorde munkatársait, illetve a céget az alapítás óta több mint 41 szakmai díjjal jutalmazták. 2007-ben Jaksity György elnyerte az „Ernst & Young Az év üzletembere” díját. 2009 szeptemberétől az alapító tulajdonosok a cég operatív vezetését Pál Árpád vezérigazgatóra bízták, míg ők maguk az igazgatóság tagjaiként a stratégiai irányításra fektetik idejük nagy részét.
A Concorde a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) évek óta a legnagyobb forgalmat bonyolító cégek között található. 2011-ben a Concorde bonyolította a második legnagyobb forgalmat a BÉT azonnali piacán, az összesített hazai értékpapírforgalom pedig több mint 1130 milliárd forint volt. A Concorde emellett a Deutsche Börse és a Warsaw Stock Exchange tagjaként a világ szinte összes pénz- és tőkepiacait elérhetővé teszi az ügyfeleinek. A külföldi értékpapír-forgalom 2011-ben meghaladta a 560 milliárd forintot.

Weboldal: http://con.hu/concorde/index.html

Kapcsolat:

Concorde Értékpapír Zrt.

Cím: Alkotás Point Irodaház 1123 Budapest Alkotás utca 50.

Telefon: +36 (1) 489 22 00

E-mail: info@con.hu