Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

ERDÉRT

Az ERDÉRT-Tuzsér Zrt.-nek, a hazai faipar és fakereskedelem egyik legjelentősebb szereplőjének filozófiája, hogy tevékenységében kellő figyelmet kapjon az ellenőrizhető minőségpolitika és a környezetvédelem. Erre szolgálnak bizonyítékként a különböző hazai és nemzetközi tanúsítványok és az ERDÉRT minőségi osztályozás is.

Az ERDÉRT-Tuzsér Zrt. elkötelezett híve az aktív környezetvédelemnek, és vallja, hogy Földünk ökológiai egyensúlyának megőrzése érdekében gátat kell szabni az egyre aggasztóbb méreteket öltő rabló fakitermelésnek. Néhány környezetvédő szervezet több évtizedes kitartó munkájának eredményeképpen a józanul gondolkodó nemzetközi szervezetek, nemzeti kormányok és vállalatok segítségével sikerült életre hívni a ma már világméretű FSC (Forest Stewardship Council) és PEFC (Független Pán-Európai Erdőtanúsítási Tanács) erdőtanúsítási rendszert.

Az FSC és PEFC jelzés hitelt érdemlően bizonyítja, hogy az alapanyag minősített, ún. tartamosan kezelt erdőből, a jövőre is gondoló erdőgazdálkodásból származik. A rendszer természetesen csak akkor működőképes, ha a folyamatlánc (C-o-C) minősítését minden közbenső tulajdonosnál és feldolgozónál elvégzik. Ennek célja a nyomonkövethetőség biztosítása, tehát a minősített és a minősítetlen anyag keveredésének kizárása. Az ERDÉRT-Tuzsér Zrt. mára már önálló részvénytársaságként működő ERDÉRT-TUZSÉR Zrt. által megszerzett FSC tanúsítvány is bizonyítja, hogy az ERDÉRT folyamatos ellenőrzéssel biztosítja a C-o-C megőrzési lánc fenntartását. A vállalat ennek köszönhetően FSC és PEFC minősített hengeres vagy fűrészelt, igény esetén gyalult fatermékekkel látja el partnereit.

A nemzetközi tanúsítványok mellett a társaság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszerezze a magyar piac szereplői által megkövetelt minősítéseket is. Ennek megfelelően az ERDÉRT-Tuzsér Zrt. fűrészárui, gyalult termékei, állványpallója, valamint az ERDÉRT Faház szerkezete, azaz az ERDÉRT MULTI-MODUL Építőrendszer rendelkeznek ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.) minősítéssel, mely alapján a társaság jogosult kiadni az erre vonatkozó Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozatot. A Növény- és Talajvédelmi Szolgálat regisztrációs számmal ellátott tanúsítványa ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az ERDÉRT hőkezelt fűrészárut szállítson a csomagolóanyag-gyártók számára.

2004-ben országosan új szabvány került bevezetésre a járó hajópadlóra (MSZ EN 13990:2004), melyet kollégáink rendelkezésre bocsátanak FACENTRUMAINKBAN, és megtalálható a www.erdert.hu honlapon is. Ezen új szabvány alkalmazása mellett az ERDÉRT-Tuzsér Zrt. a többi burkolóelemnél is a fogyasztók számára jól követhető, a vásárlói igényeket kielégítő minőségi osztályozást vezetett be. Mivel ez utóbbi termékcsoportra még nincs alkalmazható új szabvány, ezért e termékeket egy úgynevezett "ERDÉRT szabad minőségi osztályozás" alapján sorolták be. A besorolás eredményét a termékek címkéjén és a terméket kísérő felhasználási útmutatóban is feltüntetik.

 

Weboldal: http://www.erdert.hu/

Kapcsolat:
ERDÉRT-Zrt.

Cím: 4623 Tuzsér, Külterület
Telefon: +36 (45) 541 110

Fax: +36 (45) 541 119
E-mail:  info.tuzser@erdert.hu