Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

HungaroControl

 

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a magyar légtérben légiforgalmi szolgáltatások nyújtására és a légiforgalmi szakszemélyzet képzésére kijelölt szervezet.

Küldetésünk: Biztonságos és hatékony léginavigációs szolgáltatás nyújtása.

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat 2002. január 1-én alakult, mint központi költségvetési szervként működő, önállóan gazdálkodó, szolgáltató szervezet.

A költségvetési szerv megszüntetésével, 2007. január 1-jétől egyszemélyes zártkörűen működő részvénytársaságként látja el jogszabályban meghatározott feladatait: a légiforgalmi szolgálatok ellátását Magyarország légterében és a kijelölt repülőterein, közöttük elsősorban Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

A HungaroControl megalakulásával Magyarországon is létrejött a világ légiközlekedésében már megszokott hármas tagozódás, azaz a légifuvarozó cég mellett különvált a repülőtér üzemeltető és az önálló független Nemzeti Légiforgalmi Szolgáltató.

A HungaroControl Zrt., mint integrált (polgári-katonai) légiforgalmi szolgáltató minden, a magyar légtérben polgári szabályok (GAT) szerint működő légijármű biztonságát garantálja, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező és onnan induló járatok irányításától a magaslégtéri átrepülő forgalomig. 

Közel 700 munkatársunk dolgozik annak érdekében, hogy folyamatosan biztosítsuk a repülés és a légtér biztonságát. Arra törekszünk, hogy a környezet szempontjait mindenkor szem előtt tartva, magas szakmai színvonalú szolgáltatási minőséget képviseljünk.

Mindez számokban kifejezve azt jelenti, hogy naponta átlagosan 1700 légijárművet irányítanak a légiforgalmi irányítók Budapest Légiforgalmi Irányító Központból, illetve az irányító toronyból a legmodernebb technika segítségével, a nap minden órájában és az év minden napján.

2010. augusztus 1-jén összesen 3 255 gépet kezeltek a magyar légiforgalmi irányítók, ezzel rekordot döntött a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat szakemberei által egy naptári nap alatt irányított és tájékoztatott gépek száma.

 

Weboldal:

Kapcsolat: http://www.hungarocontrol.hu/
HungaroControl Zrt.

Cím: 1185 Budapest, Igló utca 33-35.
Telefon: +36 (1) 293 4444
Fax: +36 (1) 293 4343
E-mail: info@hungarocontrol.hu