Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Jégbüfé

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Jégbüfé 1952-ben nyitott állófogyasztású, nagy tömegeket kiszolgáló, szeszmentes cukrászda. Mivel az üzlet fagylaltot, jégkrémet, parfét és hideg termékeket értékesített, ezért kapta a Jégbüfé nevet. Az üzlet létrehozója és névadója Flaschner Sándor, Papp Endre és Bori István - aki a Jégbüfé első vezetője is volt. A gasztronómiának hatalmas fejlődést hozott az 1958-as Brüsszeli világkiállítás, hiszen 1945 óta először léphettek a magyar szakemberek nyugatra és mutathatták be szakmai tudásukat. Erre az alkalomra született meg a Somlói galuska és ekkor készítették el a Brüsszelben nagy sikert aratott és nálunk a mai napig is kapható Budapest tortát. A Jégbüfé Budapest legfrekventáltabb helyén található, fél évszázaddal ezelőtt még leginkább ifjúsági találkozóhely volt.

Az évek során megtartottuk a hagyományos sütemények jó részét, mivel vendégeink nagy része igényli ezt. Legalább annyian keresik az újabb, divatosabb, korszerűbb, könnyebb, kevésbé édes, kevésbé zsíros süteményeket. Hogy az üzlet talpon maradt az annak is köszönhető, hogy sikeresen tudta ötvözni a régit az újjal. Emellett a jégbüfé híres saját készítésű fagylaltjáról is, ami miatt a 60-as években Csepelről, Kispestről vagy Erzsébetről is bejöttek az emberek.

Most megújult környezetben fogadjuk a finomságok szerelmeseit. Óriási fagylalt és süteményválaszték, egyedi- és parfé torták kívánság szerint, kávékülönlegességek, több mint 20 éve óriási sikerrel üzemelő, hagyományt őrző ’Goffry sarok’.

 

Weboldal: http://www.jegbufe.hu/

Kapcsolat:

JÉGBÜFÉ Vendéglátó és Szolgáltató Kft.

Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 10.

Telefon: (1) 318 6205