Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

KEMIKÁL

A KEMIKÁL Építőanyag-ipari ZRt. Magyarország legrégebbi építőanyag-ipari segédanyagokat, szigetelő- és vegyi anyagokat gyártó vállalata. Azon kevés hazai cégek közé tartozik, akik a mai napig 100%-ig magyar tulajdonban maradtak és megállják helyüket az erős külföldi tulajdonú vállalatokkal szemben.

Első jogelődjét a bíróságon 1882-ben jegyezték be, de működését már 1872-ben megkezdte. A rövidesen 500 fős létszámmal működő vállalat hő-, hang-, talajvíz-, és falszigetelő anyagok mellett a gyártott termékek körét festékekkel és vízüvegoldatokkal is kiegészítette.

Az 1970-es évek elején a KEMIKÁL úttörő szerepet vállalt Magyarországon az építőipar kemizálásában. Technológiai fejlődése és ennek alapján piaci részesedése is folyamatosan növekedett.

A Kemikál Zrt. elődjeként, a Kemikál Építőanyag-ipari Vállalatnak számos gyáregysége és mintaboltja volt országszerte. Gyárai:

Kemikál Építési Vegyi-anyag gyára, Budapesten IX. kerületben. 

Kemikál Budapesti Fedéllemez gyára, Budapesten XX: kerületben 

Kemikál Építési Műgyanta gyára, Nyíradonyban 

Kemikál Műanyag feldolgozó gyára, Barcson 

Kemikál Szigetelőlemez gyára, Újkigyóson.

A rendszerváltást követően a vállalat, 1993.-ban részvénytársasággá alakult. Előtte és utána is több szerkezeti átalakuláson és tulajdonos váltáson ment keresztül. A privatizációs folyamatok során, üzletpolitikai és egyéb megfontolásokból adódóan, az ötből három üzemétől és sajnos számos piaci lehetőségtől vált meg. Ismert márka nevek kerültek eladásra, melyek pótlása nem volt egyszerű feladat.

Szerencsére az utóbbi évek kimagasló értékesítési, fejlesztési és marketing tevékenységnek köszönhetően sikerült pótolni ezeket a termékeket. Napjainkban ezek a márkák minőségben és az ismertség terén, esetenként felülmúlják az elődeiknek számító anyagokat is.

A jelenlegi tulajdonosi és vezetői szemléletnek köszönhetően, a Kemikál Zrt.-nek sikerült kilábalni a 90-es évek közepére-végére kialakult válság helyzetből és mára európai szellemű sikeres vállalattá nőtte ki magát. A folyamatos fejlesztéseknek és a piac változásait hatékonyan követő értékesítési stratégiának köszönhetően, nem csak lépést tart a konkurens kisebb, vagy akár múltinak számító nagyobb cégekkel, hanem a segédanyagok egyes szegmensében, a piacvezető pozíciótól sem áll messze.

Az anyagok gyártása megfelel a korszerű építőanyag-ipari követelményeknek, melyet a cégünk által megszerzett TÜV tanúsítvány is alátámaszt. Az értékesítés, az adminisztráció és a minőségi ellenőrzések az ISO 9002 szabványban foglalt követelményeknek megfelelően zajlik.

Áruválasztékunk nagyobb része saját kutatási és fejlesztési munkánk eredménye, de a Kemikál Zrt. által forgalmazott anyagok, mind a legkorszerűbb építésipari technológiának megfelelően lettek a termék palettára kiválogatva. A fejlesztések és újítások szünet nélkül folytatódnak. Évről-évre újabb, még korszerűbb termékek kerülnek a Kemikál Zrt. anyagainak csatasorába, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni cégünk által biztosított Honlapot és termékkatalógust.

 

Weboldal: http://www.kemikalrt.hu

Kapcsolat:
KEMIKÁL Építőanyag-ipari Zrt.

Cím: 1097 Budapest, Tagló utca 11-13.
Telefon: +36 (1) 215-7370+36 (1) 215-0446

E-mail: eszakpest@kemikalrt.hu