Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Maroni

A márka rövid bemutatása és története:

 

A gesztenyepüré francia eredetű desszert, idehaza több száz éve ismerik, de népszerű csak a 19. század után lett igazi karrierje csak a II. világháború után kezdődött.  A Maroni márkát Schweickhardt György, a cégalapító hozta létre, kinek szakmája cukrász. 80-as évek közepén kezdett szabadidejében gesztenyepürét gyártani saját felhasználásra, de ez olyan jó minőségű volt, hogy a többi cukrász is érdeklődni kezdett iránta.

A gesztenyepüré magyar alapanyagból készült, azonban mára át kellett térni a dél európai importra, mert a magyarországi gesztenyések betegségek miatt nagyrészt kipusztultak (és jelenleg minden gyártó import alapanyaggal dolgozik). Cégünk arra törekszik, hogy a termékek gyártásánál a lehető legnagyobb mértékben magyar alapanyagokkal és magyar beszállítókkal dolgozzon. 1997. elindult a gyorsfagyasztott gesztenyepüré élelmiszerhálózatokban történő értékesítése. Ma: Spar csoport, Metro, Auchan, Tesco, Penny, Lidl, Aldi

1999-től minden Maroni márkanevű termékünk elnyerte a Kíváló Magyar Élelmiszer védjegyet. A folyamatos termékfejlesztés eredményeként a termékválaszték folyamatosan bővült, 2003-ban kerültek bevezetésre a gesztenyerudak, melyek szintén megkapták a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, a többi terméktől eltérően gyorsfagyasztást nem, csak hűtést igényelnek. A Maroni termékek 100%-ban gesztenyéből szigorúan ellenőrzött élelmiszerhigiéniai körülmények között készülnek. Az elmúlt évtized a bizonyíték arra, hogy a magyar fogyasztók is egyre jobban odafigyelnek az egészségük megőrzésére. Különleges figyelmet fordítunk az ezen fogyasztói rétegek igényeit kielégítő prémium kategóriás és bio minősítéssel rendelkező termékeink fejlesztésére. Szélesedő termékskálánkkal lehetőséget szeretnénk teremteni vásárlóinknak az igényeiknek megfelelő választáshoz, illetve ennek megfelelően fejlesztjük ki további termékeinket.

 

Weboldal: http://maroni.hu/

Kapcsolat:

Prima Maroni Kft.

Cím: 1211 Budapest,

Déli-bekötő u. 8.
Telefon: +36 (1) 277 7150
E-mail: info@maroni.hu