Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

MASPED

 

2000 

A MASPED átszervezi tevékenységét, az egyes szállítmányozási tevékenységeket önálló leányvállalatok végzik tovább. Megalakul a MASPED-SCHENKER Légi és Tengeri Szállítmányozási Kft. Megalakul a MASPED ingatlanhasznosítási üzletága is. 


2003 
Befejeződik a MASPED Rt. szállítmányozási tevékenységének decentralizációja. A korábbi szállítmányozási szakterületek önálló gazdálkodó szervezetekként működnek. A Schenker AG. él opciós jogával és 49,9 %-os részesedést szerez a MASPED-SCHENKER Légi és Tengeri Szállítmányozási Kft-ben. A MASPED CAMION Kft-be új tulajdonos lép be, és a cég neve mostantól MASPED TLOG Közúti Transzport Logisztika Kft. 

A MASPED VAGON Kft. újabb 100 vasúti kocsit ad bérbe a MÁV-nak (ezekkel együtt már 210 vagont). 

2004 
Az ÉSZAK-PESTI LOGISZTIKAI KÖZPONT alagi telephelyén MASPED VÁMUDVAR néven megnyitottunk egy európai színvonalú vámudvari épületet és korszerű parkolót 50 kamion és 30 szgk. részére.  A BITEP területén a MASPED Rt. 4500 nm raktárat vásárol. 


2005 
A tevékenységét megszüntető MASPED-RAIL szerződésállományát január 1-től a Schenker AG.-vel közösen alapított cég, a MASPED-RAILOG Kft. veszi át. A cég létrejöttével vasúti tevékenységünk a Deutsche Bahn érdekeltségi köréhez kapcsolódik.  A csepeli bázisra költözik a MASPED LOGISZTIKA Kft. A raktárak és az irodaépület felújítása után MASPED PORT néven működik tovább a csepeli logisztikai központ.  Beolvad a MASPED LOGISZTIKA Kft-be a MASPED BTL Kft., a MASPED TT ZÁHONY Kft. és a MASPED RAIL Kft.  Vámtevékenységünkben erőinket az ország keleti és déli területeire koncentráljuk, illetve a Székesfehérvári Logisztikai Központban tovább erősítjük.  A nyár folyamán megkezdi működését az ANNAGORA PARK Bevásárlóközpont.  Júliusban megnyílik Siófokon a négycsillagos HOTEL AZÚR, a tulajdonos részvénytöbbséggel a MASPED Rt.  A balatonfüredi Horváth Villa rekonstrukciója a MASPED résztulajdonában lévő AL HOLDING irányításával befejeződik.  Az EUROSPED Rt. környezetközpontú irányítási rendszert vezet be. 


2006. 
A Schenker AG. lehívja opcióit, ezzel 50-50%-os részesedést szerez a MASPED-SCHENKER Légi és Tengeri Szállítmányozási Kft.-ben és a MASPED-RAILOG Vasúti Szállítmányozási Kft.-ben. 
A MASPED-SCHENKER Kft. megvásárolja a HUNGAROCARGO Kft-t.  A MASPED TLOG Közúti Transzport Logisztika Kft. leányvállalatokat hoz létre Romániában és Szlovákiában.  Az EUROSPED Zrt. Romániában és Moldáviában alapít cégeket.  A közúti forgalomban használni kezdjük a nyomkövető rendszereket.  A MASPED PORT területén megépül egy 6300 nm hőszigetelt magasraktár. 
A MAHART PASSNAVE három szárnyashajóját Business Class hajóvá alakítja át.  Júliusban elkészült és látogatókat fogad az ANNAGORA AQUAPARK Balatonfüreden.  Az év legjobb vidéki szállodája címet a HOTEL AZÚR nyeri el. 


2007. 
A MASPED-SCHENKER felvásárolja a BAX Kft. szerződésállományát, ezzel is erősítve légi konténer forgalmát.  Megalakul a MASPED RAIL CARGO Magánvasút Zrt. 


2008. 
A Masped Csoport fennállásának 60. éve 


2010. 
A Masped Zrt. eladja a Masped-Railog Kft. és a Masped-Schenker Kft. cégekben meglévő részesedéseit az eddigi másik részvényes, a DB Schenker AG-nak. Ezzel a lépéssel a két cég beolvad a Schenker Kft-be - és így a közvetlen vasúti, légi és tengeri szállítmányozási ágazat kikerül a Masped-portfolióból.  A Masped Logisztika Kft. növekvő forgalmat bonyolít le. 

 

Weboldal: http://www.masped.hu/

Kapcsolat:
Masped Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt.

Cím: 1139 Budapest, Váci út 85.
Telefon: +36 (1) 452 8100
Fax: +36 (1) 452 8400 
E-mail: maspedrt@masped.hu