Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

MEDICOR

 

A MEDICOR Elektronika Zrt. 500.000 EURO jegyzett tőkéjű, 2-3 millió EURÓ árbevételű, 100%-ban magyar, magántulajdonú vállalkozás.

 

A Társaság összefogója a MEDICOR® Csoportnak, amely az Európai Unió egyik nagy orvostechnikai eszközök-készülékek fejlesztője és gyártója.

 

A MEDICOR Elektronika Zrt. Alapító és vezető tagja a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Szakmai Szövetségének.

 

A Részvénytársaság Közép-Európában kiemelkedő szerepet tölt be az újszülött-gyógyászati műszerek fejlesztésében, gyártásaiban, és az egész világon értékesíti azokat. Jelentős a Részvénytársaság forgalma - elsősorban Magyarországon – a HOME-gyógyászati termékekből is.

 

A MEDICOR Elektronika Zrt. Fő termékei:

kórházi műszerek: klinikai csecsemő inkubátorok, újszülött reanimációs és melegítő asztalok, kékfénylámpák, infúziós pumpák, valamint újszülött-gyógyászati kiegészítő termékek.

otthoni diagnosztikai és terápiás termékek: csecsemő mérlegek, apnoe-alarm, digitális vérnyomásmérők, TENS készülékek, vércukorszintmérő készülékek, digitális hőmérők, izommasszírozó készülékek.

 

A Társaság több száz nem saját gyártású márkás terméket is forgalmaz, WEB-áruházat üzemeltet.

 

A Társaság része volt a több, mint fél évszázada alakult MEDICOR MŰVEK állami vállalatnak, és jogutódja az 1983 elején létrehozott MEDICOR MEDAKKU Leányvállalatnak, illetve a MEDICOR Diagnosztika Kft-nek. A Társaság 1989 január 1-től Részvénytársasági formában működik.

 

A Társaság munkájának és termékeinek jó minőségét a folyamatos fejlesztés, a megbízható gyártás, és a szigorú minőségellenőrzés garantálja. Széleskörű, minősített hazai és nemzetközi beszállítói hálózattal működik együtt.

A Társaság bevezette és működteti az EN ISO 9001:2000 és az EN ISO 13485:2003 szabványok követelményinek megfelelő Minőségirányítási  Rendszert.

 

A Társaság termékei kielégítik az Európai Gazdasági Közösség Tanácsa 93/42/EEC direktívájának az orvostechnikai készülékekkel kapcsolatos követelményit, megfelelnek az Európai Unió termékszabványainak, és a SGS United Kingdom Ltd. Által auditáltak, CE jelzettel rendelkeznek.

A Társaság által gyártott készülékek bevizsgáltak és forgalomképesek az Európai Unión kívül sok más országban, pl.: Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban.

 

A Társaság kitűnő referenciákkal rendelkezik az általa gyártott, illetve értékesített termékekre. Készülékei ott vannak minden magyar korházban. Nagy mennyiségben szállított a FÁK, különösen Oroszország, Ukrajna, Fehéroroszország, valamint Lengyelország, Németország, Olaszország, Románia, Franciaország, Ausztria, Szlovákia, Belgium piacaira, ugyanakkor több terméket értékesített Dél-Amerikába ( Brazília, Peru ), a Közel-Keletre ( Egyiptom, Szíria, Irán ), és Afrikába ( Líbia, Algéria ). Sikeres kapcsolatokat épít Kína és India piacain.

 

A Társaság a jelenben és a jövőben is intenzív piackutatást végez, meglévő kapcsolatait folyamatosan ápolja, úgy a magyar, mint a külpiaci Partnerekkel, Vevőkkel.

 

A Társaság filozófiájának jelmondata:

"MEDICOR® - Az egészséges kapcsolat."

 

Weboldal: http://www.medicor.hu

Kapcsolat:
Medicor Elektronikai Zrt.

Cím: 1097 Budapest,

Illatos út 9.
Telefon: +36 (1) 280-6900
Fax: +36 (1) 280-6336
E-mail: info@medicor.hu