Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Medimpex

 

Több mint 60 éve, 1949-ben alakult meg a Medimpex a magyar gyógyszeripar export import forgalmának és az egészségügyi szolgálat import igényeinek kizárólagos lebonyolítására. A 80-as évekig önálló gyógyszer-külkereskedelmi vállalatként működött. 1982 végén a gyógyszeripar alapanyag-ellátó és -készletező vállalatának bevonásával a hat legnagyobb magyar gyógyszergyár – Alkaloida, Biogal, Chinoin, Egis, Reanal, Richter Gedeon –, valamint a Pharmatrade Külkereskedelmi Vállalat közös vállalatává alakult át. Az átalakulással egyidejűleg a változó gazdasági körülményekhez igazodva a Medimpex a 90-es évek elején előbb kft. formban, majd 1991 végétől részvénytársaságként kamatoztatta itthon és világszerte kiépült piachálózatában, külföldi leányvállalataiban és irodáiban dolgozó, komoly szaktudással rendelkező munkatársai képességeit.

1996. évtől kezdődően a Medimpex ismét több jelentős szervezeti átalakuláson ment át, az anyacég három belföldi leányvállalatot hozott létre, és a külföldön működtetett vállalatok és irodák a korábbi tulajdonosok közvetlen kezelésébe kerültek.  Az anyavállalat, - a Medimpex Kereskedelmi ZRt. - az Egis NyRt. tulajdonába került. A szerkezetátalakítással  egyszerűsödött a tulajdonosi szerkezet, és az egyes üzletágak működése hatékonyabbá vált.

A tulajdonosi szerkezet többszöri változása ellenére is folyamatosan stabil és eredményes gazdálkodás jellemezte a  társaságot és jellemzi ma is. Ezekben az években kezdődött meg a szélesebb értelemben vett egészségügyi termékek – orvosi műszerek, gyógyászati segédeszközök, gyógykozmetikumok, vitaminkészítmények stb. - piacra vitele. A korszerű tárolási lehetőséget nyújtó raktárbázis tovább erősítette széles körű szerződéses partnerkapcsolatokat.

A Medimpex Kereskedelmi ZRt. sikeres üzleti tevékenységének alapját az export-import tevékenység és az ezzel szorosan összefüggő szolgáltatás jelenti.

 

Weboldal: http://www.mehib.hu/

Kapcsolat:
Medimpex Kereskedelmi Zrt.

Cím:1134 Budapest,

Lehel u. 11
Telefon: +36 (1) 288 1400
Fax: +36 (1) 350 6560