Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Nádudvari

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Nádudvari Élelmiszer Kft. 2007.09.01.-én alakult a nádudvari Nagisz Zrt. többségi tulajdonában lévő Mark-Nagisz Zrt. Húsüzeméből. A kizárólag magyar tulajdonú cég tevékenységét két telephelyen, a Hortobágyi Nemzeti Park közelében, Nádudvaron végzi. Fő tevékenységi kör:  tej-tejtermékgyártás, előkészített hús- és húskészítmény gyárt, mirelitkészítmény-gyártás, valamint ezen termékek nagykereskedelme.

 

Tejüzem:

Jogelődjében már 1975-től történik tejfeldolgozás. Országos ismertséget az ezredfordulóig létező Mark tejszínes jégkrém hozta az üzemnek, mely gyártása profiltisztítás révén a későbbiekben megszűnt.

A mai tejüzem zászlóshajója a Nádudvari túró. 2000-ben Foodapest sikerdíjat nyert. Ugyanebben az évben - egyedüli magyar termékként - kijut a túró a Párizsi Élelmiszeripari Kiállításra, a SIAL-ra, majd Magyarországon is megkoronázásra kerül a Nádudvari túró: Magyar Termék Nagydíj cím használatára jogosult!

Húsüzem:

Jogelődje 1969-től működik. Sertésvágástól a félszáraz árukészítésig a Nádudvari és a Kondás márkanevek alatt készültek a regionális ízvilág termékei. Áttörést jelentett az üzem profiljában az export piacra lépés a svéd káposztatekerccsel 2004. évtől kezdődően.

A sertésvágás megszűnésével az üzem új profilt alakított ki az uniós csatlakozással egy időpontban, a klasszikus vörös árukra fókuszálva.

Új arculattal és a régi ízvilággal jelentünk meg a regionális piacon a Nádudvari húskészítményekkel a 2008. évtől. A Nádudvari májas, mint a tradicionális nádudvari ízvilág megtestesítője nagyon gyorsan toplistavezetővé vált az ínyencek körében.

A saját tulajdonú Csillag Csemege kereskedelmi hálózat helyett pedig ma már a két üzem termékei a hazai és nemzetközi üzletláncok polcain jutnak el a fogyasztókhoz, a minőségi és magyar termék kedvelőihez!

A 2010-es év piaci újdonsága a mirelit üzletág beindítása: panírozott sajtok, zöldségek, illetve húskészítmények és készételek Nádudvarról.

 

Weboldal: http://www.nadudvari.com/

Kapcsolat:

Nádudvari Élelmiszer Kft.

Cím: 4181 Nádudvar,

Gutenberg u. 1
Telefon: +36 (54) 480 633, +36 (54) 480 583

Fax: +36 (54) 480 624

E-mail: nadudvari@nagisz.hu