Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

NaturGold

A márka rövid bemutatása és története:

 

A Natur Gold Hungária Kft. elsődleges célja, a gyakran emlegetett „Tönköly specialitások páratlan minőségben” szlogennek megfelelően, hogy a legértékesebb tönkölybúza tételeket hazánkban feldolgozva, kiváló minőségű élelmiszereket készítsen.

Ma már azonban teljes körű megoldásokra törekszünk. A tönköly minden részét hasznosítjuk, és más, különleges növényeket is kínálunk.

Álmodozók vagyunk, de a földön járunk! Elképzeltük mit lehetne jobban, mit kellene másképp csinálni, egy szebb, boldogabb, egészségesebb élet, egy élhetőbb, tisztább, környezettudatos modern környezet megteremtéséért.

Mi az ökogazdálkodásban hiszünk. Már több mint 20 éve ismerkedtünk meg ezzel a környezettudatos, felelősségteljes, - és nem utolsó sorban – boldog és egészséges életmóddal. Ekkor kezdődött álmaink megvalósítása. Ennek az eredménye, hogy ma már vásárlóinknak kínálunk nagyszerű, kiemelkedő minőségű termékeket, partnereinknek nyújtunk színvonalas szolgáltatásokat.

A 80’-as évek közepén telepítettük vissza elsőként hazánk területére a tönkölybúzát. Azért karoltuk fel ezt az ősi kalászost, mert felismertük kiváló beltartalmi értékeit, és előnyeit más kenyérgabonával szemben. A tönköly szeretete, tisztelete, azóta is megmaradt, és mindig is a fő csapásirányt jelenti életünkben.

Kezdetben kizárólag mi magunk termesztettük, majd átadtunk a féltve őrzött magokat a környék más gazdáinak is. Aki megismerte, megszerette a tönkölyt. A 90’-es években már az egész országban elterjedt a hírünk, és manapság már sokezer hektárnyi területen folyik a munka. A hosszú távú termesztési tapasztalatok, a széles fajtaválaszték, és a lelkiismeretes munka tette a céget a legnagyobb, külföldön is elismert, tönkölybúza exportőrré. Partnereink révén az egész világba elvittük a magyar tönköly jó hírét. Ugyanakkor lassan beérett hazánkban is a munka. Egyre többen ismerték meg a tönkölybúzát, és váltak fogyasztóivá. Nagy örömmel láttunk hozzá a termékfejlesztéshez, és hallgattuk a pozitív visszajelzéseket.

A Natur Gold Hungária Kft. 2007-ben kezdte meg önálló útját, és vette át anyacége már akkor is széles termékpalettáját. A világos munkamegosztásnak köszönhetően cégünk a termékfejlesztéssel, és az áru fogyasztók felé történő eljuttatásával foglalkozik, míg a Natur Gold Farms Kft. a termelői hátteret biztosítja.

Kínálatunk jelenleg már több mint 100 féle termékből áll, melyek mindegyike kiemelkedő élettani hatásának köszönhetően egyedülálló a kereskedelemben kapható élelmiszerek között. A választékban megtalálhatóak a lisztek és malomipari termékek, tésztafélék, kenyerek, péksütemények, és a reggeliző pelyhek, finom nassolni valók is. A feldolgozás során visszamaradó pelyva sem megy veszendőbe, párnákat és játékokat töltünk vele.

Az országban egyedüliként komplett rendszert dolgoztunk ki a búzafű kúrához. Mindenki megtalálja a számára ideális megoldást. A választékban ott van a Tönköly-Búzafű mag, a Csíráztató tálca, de még a Csíráztató föld is. Választhatjuk a Friss Tönköly-Búzafüvet, vagy a Szárított Búzafüvet , de az Árpafűvet, Zabfüvet is. A kínálat a LEXEN búzafűpréseivel lesz teljes.

A LEXEN márka a világon mindenütt egyet jelent a modern, praktikus, könnyen kezelhető kisgépekkel, melyek pofonegyszerűvé teszik az eddig megoldhatatlanak tűnő gondokat is. Aszalás, ételpárolás, búzafű- és gyümölcspréselés, joghurt,- vagy tészta készítés? Hosszan friss tárolás vákuum technológiával? Mindez mostantól nem probléma! Cégünk látja el LEXEN Közép- európai képviseletét.

Számunkra legfontosabb a termékeink fogyasztóinak véleménye. A betegek akiken segítettünk, a gyerekek akik természetes táplálékon nőhetnek fel, és a boldog családok, akik tudják, hogy az egészség a legfőbb kincs.

Törekvéseinket ma már nemzetközi szinten is értékelik. Mégis, leginkább arra vagyunk büszkék, hogy a hazai szakma immár két alkalommal is nekünk ítélte az „Év Bioterméke” díjat, a húshelyettesítő tönkölyjava, illetve a mézes puszedli termékcsaládok elismeréseként.

Örömmel tölt el mind a mai napig, hogy valódi, értékes termékeket adhatunk vásárlóinknak, melyek mind az egyén- mind a társadalom, mind a földünk egészségét, szépségét szolgálják.

 

Weboldal: http://www.naturgold.hu/

Kapcsolat:

Naturgold Hungária Kft.

Cím: 3527 Miskolc, Szinva u. 2-4. III. ép.
Telefon: +36 (30) 289 50 32

Fax:  +36 (48) 525 165

E-mail: naturgold@t-online.hu