Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Naturland

A márka rövid bemutatása és története:

 

A NATURLAND Magyarország Kft. gyógyhatású készítmények kutatására, fejlesztésére, gyártására és kereskedelmére jött létre. Az elmúlt évtizedben több mint 45 gyógyhatású készítményt és 40 gyógyszert törzskönyveztünk az Országos Gyógyszerészeti Intézetnél. Kozmetikai termékeink, gyógynövény teáink és illóolajaink száma megközelíti a kétszázat. 2012-ben a gyártott és forgalmazott készítményeink száma már meghaladta a 300-t.

Budapest X. kerületi mintegy 12.000 m2-es modern gyártó- és nagykereskedelmi bázisunkon - több mint 180 munkatársunk együttműködésének köszönhetően - készülnek a népgyógyászat évszázados tapasztalatait és a legmodernebb kutatások eredményeit felhasználó gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeink, valamint törzskönyvezett gyógyszereink, gyógyszer alapanyagaink.

Az öt gyógyszerforma (tabletta, kúp, kenőcs, folyadék, aszeptikus oldat) gyártására alkalmas gyógyszergyártó üzemünk kapacitásában és felszereltségében szinte egyedülálló hazánkban. Nógrád megyében, Pásztó városa mellett működik a gyógyszergyártási engedéllyel rendelkező teaüzemünk, ahol a Naturland teakeverékek és monokomponensű teák gyártása folyik.

Gyógyszer nagykereskedelmi raktárunkból szolgáljuk ki gyógyszer nagykereskedelmi és gyógyszer kiskereskedelmi partnereinket, a gyógyszertárakat. Rendelkezünk saját országos üzletkötői hálózattal és szállítókapacitással. A Naturland termékek értékesítését a gyógyszertárak felé saját patikalátogatói hálózatunk végzi. Fogyasztóink a Naturland készítményeket jelentős kedvezménnyel ma már a több mint 600 partnerből álló Naturland Egészségcentrum hálózatban is elérhetik.

2004. óta készítményeink a hazai és nemzetközi élelmiszerláncokban is elérhetőek a fogyasztók számára. Társaságunk számára az élelmiszer terület a kereskedelemben egy teljesen új piaci szegmenst nyitott meg, mivel korábban, az általunk gyártott gyógyszerekkel és gyógyszer alapanyagokkal, valamint gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekkel kizárólag a gyógyszer-kiskereskedelem területén lehettünk jelen. Mára már elmondható, hogy az élelmiszer kereskedelmi partnereknél a gyógynövény kategóriában „szakértőnek” számítunk.

A Naturland márka meghatározó terméke 1988-tól kezdődően a Nagy Svédcsepp volt. 1999-ig az összes forgalmunk közel 75%-át ez a készítmény jelentette. Töretlen népszerűségnek örvend az Inno Rheuma termékcsaládunk, valamint a gyógyhatású Körömvirág, Svédkeserű és Árnika krémünk. Évről-évre 15-20 új termékkel jelenünk meg a piacon. A fejlesztések alapjait a magyar gyógynövényekből és azok népgyógyászati alkalmazásaiból merítjük, így ötvözve a tradíciót és a modern tudományt.

A Naturland termékfilozófiája elsősorban a prevencióra, a betegségek kialakulásának, megelőzésére, illetve a már kialakult betegség vagy egészségromlás esetén a természetes, mellékhatásoktól mentes kezelési alternatívákra irányul. A Naturland esernyőmárka, mára már több termékcsalád tartozik alá.

A márka sikerének titkát, valószínű, hogy a magyar viszonyok között nagy múltja és az ismert termékeinkhez fűződő bizalom alapozta meg. Fogyasztóink a természetes alapanyagok és a gyógynövények használatából eredő hagyománytisztelet miatt választják készítményeinket.

Társaságunk alapvető célja, hogy termékeink és szolgáltatásaink színvonala megfeleljen a hazai és nemzetközi piac mindenkori igényeinek. Minőségbiztosítási rendszerünket úgy működtetjük, hogy az feleljen meg vevőink és a társadalom elvárásainak, biztosítsa minőségpolitikánk megvalósítását. Mindezt bizonyítja gyógyszergyártási és gyógyszer nagykereskedelmi engedélyünk is. Mínőségpolitikánk alapjai:

Hangsúlyt fektetünk dolgozóink rendszeres oktatására és képzésére, így biztosítva a minőségközpontú szemléletmódot és a megfelelő színvonalú munkavégzést.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a piaci igények és tendenciák változását, hogy hatékonyan és rugalmasan, a megfelelő időben tudjunk reagálni azokra.

Minőségbiztosítási rendszerünk működtetésének, illetve termékfejlesztő tevékenységünk alapvető célja, hogy korszerű termékeket állítsunk elő magas tudományos-technikai színvonalon.

Célunk a belső folyamatok és a kommunikáció hatékonyságának folyamatos növelése, hogy vevőinknek gyors és rugalmas szolgáltatást nyújthassunk.

Beszállítóink kiválasztására nagy gondot fordítunk, ezáltal is biztosítva termékeink kiváló, előírásoknak megfelelő minőségét.

Szakembereink kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniai követelmények teljesülésére a termék előállítás és raktározás folyamatai során, különös tekintettel a személyi higiéniára, a helyiségek és a berendezések tisztaságára.

Mindezeket szem előtt tartva Társaságunk mindent megtesz a magas szintű termékminőség biztosítása érdekében, amely mellett fontos szempont a fogyasztók és a munkavállalók egészsége, biztonsága és a környezet védelme.

A NATURLAND® márkanév 2007 óta 2012-ben már hatodszor nyerte el a Superbrands, és másodszor a MagyarBrands címet. Több termékcsaládunk esetében büszkélkedhetünk a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címmel. Három Magyar Termék Nagydíj Pályázaton elismert termék minősítő cím (Életmód tea, Herbal Svédkeserű valamint Classic termékcsalád), illetve három Magyar Termék Nagydíj (Inno Rheuma, Egészséges bőr termékcsalád valamint Crategil oldat) után idén már negyedik termékcsaládunk büszkélkedhet ezzel a kitüntető címmel. 2012-ben termékpalettánk klasszikusait sorakoztattuk fel a Magyar Termék Nagydíjat elnyert NATURLAND® gyógyhatású készítmény termékcsaládunkban ( Nagy Svédcsepp, Propolisz csepp, Nyugtató filteres teakeverék,Vesevédő filteres teakeverék, Salaktalanító filteres teakeverék, Májvédő és detoxikáló filteres teakeverék). 

A Magyar Termék Nagydíj a díjazott termékeinknek, a Superbrands és a MagyarBrands minősítés a NATURLAND® márkanévnek ad kézzel fogható szakmai elismerést. Ezek a díjak vásárlóinknak, partnereinknek garanciát jelentenek a minőségre, a Naturland Magyarország Kft-nek pedig biztatást, hogy a fogyasztók igényeinek maximális kielégítésére irányuló törekvéseinkkel jó úton haladunk.

 

Weboldal: http://www.naturland.hu/

Kapcsolat:

Naturland Magyarország Kft.

Cím: 1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.
Telefon: +36 (1) 431 2000

E-mail: info@naturland.hu