Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Sikér

A márka rövid bemutatása és története:

 

Az 1992. tavaszán - kizárólag magyar magánszemélyek által Betéti Társaság formájában - alapított Sikér lisztnagykereskedőként indult. Akkori célunk az volt, hogy a központi elosztáson alapuló, gabonatrösztös gondolkodásmódot felváltva, a felhasználóknak és feldolgozóknak alternatív lehetőséget nyújtsunk az alapanyag piaci alapokon történő szabad megválasztására és megvásárlására.

1997-től már saját budapesti raktárból láttuk el partnereinket, majd 1998-tól Kaposváron is tartottunk fent raktárt. A tevékenység egyre növekedett, így az ország akkori legnagyobb malomipari vállalkozásának kizárólagos budapesti és dunántúli nagykereskedői lettünk. Ezzel elértük lehetőségeink akkoriban elérhető felső határát. 

1998. január 1-én a Bt. átalakult Korlátolt Felelősségű Társasággá. Cégünknek malomipari előélete nem volt, és nem a „hagyományos privatizáció” metódusával jött létre, így szerény tőkével és vagyonnal, az adódó üzleti lehetőségeket kihasználva fejlődött. Ennek ellenére a kereskedelmi tapasztalat és a piaci háttér kellő alapot biztosított arra, hogy nyolc évvel az alapítást követően a termelői tevékenységet koncepcióváltással elkezdje. Első üzemünket Balatonbogláron 2000. decemberében vásároltuk meg. A malom termelése az összes lisztforgalom egynegyedének forrása lett. 2001. nyarán a második, Érsekvadkerti Malomüzemünk megvásárlásával a forgalom felét saját termelésű liszttel tudtuk kielégíteni. E megnövekedett igény elsősorban a „SIKÉR” és vevőköre között kialakult üzleti kapcsolat, illetve tapasztalat miatt alakult ki. Ezért növelni kellett a saját termelésű termékeink mennyiségét és arányát a vásárolt liszttel szemben, melyet kapacitásbővítéssel értük el. 2004. év elejére a saját termékek előállítása elérte a 70-75%-ot. Ez az év egy újabb nagyobb váltást hozott: 2004-ben székhelyünket áthelyeztük Gyermelyről Tatabányára. Piacaink koncentrált elhelyezkedése és cégünk hosszú távú üzleti érdekeinek megóvása érdekében 2005. nyarán szükségessé vált újabb akvizíció végrehajtása. Ennek eredménye lett a Bicskei Malomüzem megvásárlása, melynek keretén belül lehetővé vált a szerkezet átalakítása, a termelés összpontosítása, a logisztikai előnyök kihasználása, valamint a liszteladásaink szinte teljes, saját előállítású termékekkel való lefedése. A jóval korszerűbb bicskei malom és annak kedvező logisztikai elhelyezkedése miatt 2006-ban a balatonboglári malom leállítása mellett döntöttünk. 2007-ben felvettük a kapcsolatot a lengyel SPOMAX céggel, ezzel megkezdődtek az egyeztetések a bicskei malom rekonstrukciójáról. Még 2007-ben fejleszteni kezdtük csomagolási kapacitásunkat: ebben az évben egy, majd 2008-ban egy második PAGLIERANI típusú csomagológépet állítottunk szolgálatba Bicskén.

2008. decemberében 351,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyertünk a bicskei malom korszerűsítésére az EMVA pályázat keretein belül, ami lehetővé tette az üzem teljes körű felújítását. A rekonstrukció 2010-ben fejeződött be. Ma már európai színvonalú, teljesen számítógép-vezérelt, high-tech technológiával folyik a termelés. Az üzem az egyik legkorszerűbb magyarországi búzaőrlő malomnak számít, és egyben az egyik legjelentősebb kisegységű kiszerelt liszt-gyártó kapacitással is rendelkezik.

2011-ben bérbe vettük a szekszárdi malmot, amellyel kibocsátási kapacitásunk tovább növekedett.
Mára szinte minden nagy élelmiszerkereskedelmi lánccal kapcsolatban állunk. Termelésünk zömét kereskedelmi márkás termékekként gyártott, csomagolt lisztjeink teszik ki. Ezen felül pedig saját, Sikér márkás termékeinket gyártjuk, egyre szélesebb kínálatban.

2011-ben cégünket a bíráló bizottság érdemesnek találta arra, hogy megkapjuk a Business Superbrands elismerést. Ez a díj megmutatja, hogy mely márkák szolgálhatnak példaként azon hazai piaci szereplők számára, amelyek fejlődni és tanulni szeretnének a jövőben a márkaépítés tekintetében. Hisszük, hogy a minősítés, amelyet márkánk elnyert, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóinknak, partnereinknek mindennapi választásukhoz. 2012. januárjában megvásároltuk a korábban csak bérelt szekszárdi malmot. Ezzel termelési és csomagolási kapacitásban is dobogósak lettünk a magyar piacon.

Elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat. Emellett 2012-ben Superbrands minősítést is kaptunk, a Business Superbrands elismeréssel pedig immáron másodszor díjaztak minket. Eladásra került az Érsekvadkerti Malomüzem, így Bicskén és Szekszárdon folytatjuk tovább a termelést.

Tervünk a jelenlegi piaci részesedésünk, pozíciónk további erősítése, növelése. Ehhez elengedhetetlen a termelési, működési hatékonyságunk további növelése. A szekszárdi malmunk egy részének részbeni, a technológia teljes átépítésével, a bicskeivel megegyező működési hatékonyság elérése.

Értékesítési struktúránkban a kiszerelt termékek arányának megtartása mellett, az ömlesztett termékeink értékesítési arányának folyamatos növelése.

Speciális termékeink piacra való bevezetése megtörtént, piaci jelenlétünk erősítése a következő időszak kiemelt feladata. További kiemelt tervünk a „Prémium” termékcsalád kifejlesztése, előkészítése, piaci bevezetése. 

 

Weboldal: http://www.sikermalmok.hu/

Kapcsolat:

Sikér Zrt.

Cím: 2800 Tatabánya,

Gerecse utca 2.
Telefon: +36 (34) 522 544

Fax: +36 (34) 522 844

E-mail:  info@sikermalmok.hu