Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Wamp

A márka rövid bemutatása és története:

 

WAMP-ra járni életforma, habitus, stílus kérdése. A törzsvevők […] szinte már jól ismerik egymást. Művészpalánták, egyetemisták, Magyarországon élő külföldiek, fiatal nők, családanyák gyerekekkel és turisták a rendszeres látogatók.” 

 

Havonta - olykor annál többször - jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, és vásárlók, hanem budapestiek, turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok, bringások és családosok futnak össze. Évente egyszer kinyílik a nagyvilág felé, olyankor egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten.

A WAMP maga is szívesen kimozdul a fővárosból: a második évétől egyre gyakoribbak az úgynevezett WAMP-projektek, amikor a megszokott helyszínt és időpontot elhagyva egy sűrített WAMP-megjelenés utazik fesztiválokra, kiállításokra, a designhoz kötődő rendezvényekre.

A WAMP másokkal is örömmel működik együtt: rendszeresen dolgozik felkérésre időszakos projekteken, részt vesz pályázatok lebonyolításában, megvalósításában. A közös munka gyümölcsét végül gyakran a hazai pályán, a WAMP vásáron tárja a nagyközönség elé. Így landoltak a festett műanyag tehenek és a KLM díjnyertes design-kofferei a vásáron vagy így került a WAMP-ra Design Hét Budapest divatbemutatója.

A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív tagjaként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be. 2008-ban a holland designereket, 2009-ben a finn designt ünnepelte egy-egy nemzetközi design fesztivál során a WAMP Budapesten, sőt a WAMP megjárta már London, Helsinki, Peking, Torinó s számos más világváros design rendezvényeit is.

A mai magyar divat és design törekvéseit támogató WAMP célja a 2006-os kezdetektől fogva az, hogy a maga szerény eszközeivel a közízlés formálójává válhasson, és támogassa a magyar designtermékek marketingjét és imidzsét. További célok, hogy a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye. Mindezek nélkülözhetetlen eleme a párbeszéd: a szakma és a nagyközönség között, designer és vásárló között, és persze vásárló és vásárló között.

A WAMP 2006-os indulása óta a tervezôk megjelenésének hangsúlyos platformja lett. Az egykori művész piac ma már, külföldön is ismert és elismert design vásárként működik, s egyfajta ernyőszervezetként segíti a magyar formatervezés ügyét. A majd 700 alkotót a havonta megrendezett vásárokon kívül külföldön is népszerűsíti, márkaépítéssel, eladási technikákkal, más praktikus témákkal foglalkozó workshopokat is szervez számukra s Ez év márciusa óta egy vadonatúj szekció, a WAMP+ keretein belül speciális installációval hívja fel a látogatók figyelmét a kivételesen magas színvonalú tárgyakat készítő designerek munkáira.

 

Weboldal: http://wamp.hu/

Kapcsolat:

Vasárnap Kft.

Cím: 1066. Budapest,

Teréz krt. 18. 3.em / 2a
Telefon: +36 (1) 336 40 54

Fax: +36 (1) 336 40 54

E-mail: wamp@wamp.hu