Márka adatlapok

Ezen az oldalon magyar márkák történetét mutatjuk be.

1-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Príma Pék

Az idén 20 éves Príma Pék Kft az első hazai pékszaküzlet hálózat volt a 90-es években. A tulajdonosok és a pékmesterek komoly elhivatottsággal állnak a saját fejlesztésű, titkos receptek folyamatos tökéletesítéséhez, a hagyományos megoldások, egészséges alapanyagok használatához.

 

Prevent

A cég története 1967-ben kezdődött, amikor néhány vállalkozó kedvű ember létrehozta a jogelőd ipari szövetkezetet. Vállalkozásunk azóta is magyar magánszemélyek tulajdona. Vegyi fogyasztási cikkek gyártásával foglalkozunk, a fő profilunk:autóápolási, autóüzemeltetési termékek, aeroszol-gyártás.

 

Pöttyös

A Pöttyös Túró Rudi története 1954-ig nyúlik vissza, amikor három magyar tejipari  szakember (Takó Imre – iparigazgató,  dr. Ketting Ferenc  a Magyar Tejipari Kutató  Intézet /MTKI/ élelmiszeripari mérnöke és Borka Zsolt, aki az üzemi területet képviselte)  kéthetes tanulmányútra utazott a Szovjetunióba, a szocialista tejipar tanulmányozására.  Ők láttak először egy olyan terméket, amelyet a mai Túró Rudi ősének tekinthetünk. A túró-vaj-zsír keverékből készült, cukrozott és csokoládéval bevont, lágy állagú és kerek formájú terméket, nem lévén információjuk annak nevéről, túró mignon-nak keresztelték el.

 

Poli-Farbe

A Poli-Farbe Kft. hazánk egyik meghatározó festékgyára, számos termék nagydíj ismerte már el tevékenységünket. A vidéki Magyarországon, Bács-Kiskun szívében, Bócsán tevékenykedünk. Büszkék vagyunk arra, hogy családi vállalkozásból egy középvállalattá tudtuk kinőni magunkat az elmúlt évtizedekben.

 

Pilóta Keksz

A Pilótát 1960-tól gyártják, a keksz egy véletlennek köszönheti létét. Abban az időben Telekesi József termelési vezető meghatározó személy volt a Győri Keksznél, és általában ő kezdeményezte és döntötte el a termékfejlesztés legfontosabb elemeit. A Pilóta keksz valójában egy termékkategória, olyasmi, mint a tengerészeti kétszersült, a híres sea-biscuit.

 

Pick

A Pick Szeged Zrt. ma már nemcsak egy szegedi céget, hanem a legnagyobb magyar húsipari vállalkozást jelenti. A társaságnak Szegeden, Pécsett, Baján  és Alsómocsoládon vannak gyártóüzemei. A Pick Szeged Zrt. öt telephellyel,  saját üzletlánccal és Budapesten kereskedelmi központtal közel 2800 főnek  biztosít stabil munkahelyet.

 

Pesti Est

Azt Est magazint (illetve annak budapesti változatát, a Pesti Estet) három gimnazista, Lang András, Melis András és Müller Miklós alapította 1991 végén. Az első szám 1992. április 17-én jelent meg, fekete-fehér formában; az újság 1996-ban lett színes formátumú. A vidéki Est lapok 1997 őszén indultak el.

 

Perfetto

1985-ben a vendéglátással felhagyva, családunk kisipari tevékenységbe fogott, száraztésztagyártásba kezdtünk. Már akkor sem volt könnyű feladat, hiszen ez a tevékenység nagyon gép- és eszközi-gényes, ebből adódóan jelentős beruházás. Kezdetben hengerek között nyújtottuk a tésztát, előfordult, hogy kézzel formáztuk a metélteket, kockákat, csuszát, csigatésztát.

 

Pápai Hús

A Földművelődésügyi Miniszter 1908. évi 54.000 számú rendelete a közegészségügy javítása érdekében a törvényhatósági és a rendezett tanácsú városokban a kimérésre szánt húsvágás szabályozását tartalmazta. Eszerint az árusításra kerülő szarvasmarhákat, lovakat, juhokat és a sertéseket csak közvágóhídon vághatják le és dolgozhatják fel. Pápa 35-40 hentes- és mészáros mesterét kötelezték arra, hogy a vágásokat intézményesen szabályozott módon közvágóhídon hajtsák végre. A rendelet ötéves moratóriumot biztosított a végrehajtáshoz.

 

Panyolai

Az első írásos emlék 1752-ben említi a panyolai pálinkafőzést. A Tisza, a Túr és a Szamos kitűnő klímát ad, hordalékuk pedig jó minőségű termőtalajt a zamatos szatmári szilvához, amelyből kiváló mesterségbeli tudással főzzük az eredeti recept alapján a cukor és más adalékanyag nélkül készülő pálinkát.